» Svájc

» Svájc » Ticino


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A vízesés és a hagyományos kőházak alkotják Svájc talán legszebb helyét.

Az aprócska falu a svájci Ticino Bavona-völgyében található, Locarnótól mintegy 35 kilométerre északra. Az álmos hely hatalmas vízeséséről ismert.

 

Bár Ticino gazdag vízesésekben, egyik sem olyan látványos és festői, mint a Foroglio-i. Itt a Calneggia folyó több mint 110 méter mélyre merül a mélybe. Lábánál a 15. századi templom körül hagyományos kőházakból álló kis település húzódik meg. Ezeket generációkkal ezelőtt építették azoknak a gazdáknak, akik tavasztól őszig a Bavona-völgyben legeltették szarvasmarháikat. A gazdák egykor a nyarakat Foroglio régi házaiban töltötték, hogy közel legyenek az állataikhoz.

A kőházak között, amelyek ma már egész évben foglaltak, vannak cölöpökön álló faépítmények is. Az ősi épületeket egykor a rozs szárítására és tárolására emelték.

Azok, akik a Foroglio vízesésre nyíló legjobb kilátással a hagyományos konyhát is szeretnék élvezni, az Osteria Froda étterembe látogathatnak el. Ha pedig egy kicsit több időd és túrabakancsod van, ajánljuk a kétórás Foroglio - Calnègia völgy túrát.

Tartomány:Ticino
Cím:Foroglio
GPS: 46° 22′ 26.02992″, 8° 32′ 50.77824″

Még nem érkezett hozzászólás!