» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna » Rimini


A kellemes hőmérsékletű tengervíz, a csodás strandok, a bájos mediterrán városok és a helyi finomságok mellett a sok érdekes program is vonzó célponttá teszi Riminit és környékét. Ráadásul Olaszországban itt van a legtöbb szórakoztatópark.

Kirándulás a környéken

Rimini tengerpartja mögötti dombos vidéken festői kisvárosokra és a középkorban, majd a reneszánsz idején is a területen uralkodó Malatesta nemesi család merész várépítményeire bukkanhatunk.

Santarcangelo di Romagna (Riminitől 10 km): Malatesta-vár. Az óváros alatt Grotte Tufaccee tufabarlangok (vezetéssel látogatható).

Poggio Berni: középkori vidék nemesi életével ismerkedhetünk meg. (16 km)

Torriana és Montebello: vár (21 km). 

Castello di Montebello: A Rimini közelében magasodó vár történetéhez egy szörnyű legenda kapcsolódik.

Sogliano al Rubicone: formaggio di fossa, azaz a föld alatt érlelt sajt hazája

Verucchio: szikla tetején épült középkori városka. A vár a Malateste család fő lakhelye volt. Itt született Mastin Vecchio (1100), akiről Dante több művében is megemlékezett. (14 km)

Montefiore Conca: középkori falu, Malatesta-vár, ahonnan gyönyörű a kilátás tájra. (30 km)

Mondaino: 18. századi elegáns tér (35 km)

Montegridolfo: várfalu

Grotte di Onferno barlangrendszer denevérkolóniákkal. Vezetéssel látogatható nyáron naponta.

Montecolombo: várfalu

Skypark Parco Avventura, Perticara di Novafeltria. Kalandpark erdei kötélpályával. Nyitva húsvéttól október végéig.

Pennabilli: egy hangulatos középkori városka Riminitől alig 40 kilométerre. Pennabilli minden évben otthont ad egy igazán különleges és érdekes programsorozatnak június elején: az Artisti in Piazza-nak. Az Artisti in Piazza az utcai művészek nemzetközi fesztiválja, ahol az Olaszország minden tájáról érkező és a nemzetközi cirkusztársulatok, valamint egyéni előadók szórakoztatják fantasztikus előadásaikkal az ide sereglő látogatókat. Az előadások nagyrészt ingyenesek, a főbb helyszíneken azonban fellépőtől függően számítani lehet belépti díjakra. 14 éven aluli gyerekek az összes előadást ingyenesen tekinthetik meg.

San Leo: Montefeltrók vára egy meredek sziklán. Montefeltrók vára egy meredek sziklán áll. A vár arról híres, hogy itt halt meg Cagliostro gróf, a 18. század egyik leghíresebb okkultista kalandora.

Riccione: Riminivel szomszédos Riccione, ahol további programok várják a gyerekeket. Riccione strandja 6 km hosszú, finom homokkal borított. A strandon a gyerekeket játékokkal, különböző programokkal szórakoztatják. Vidámparkjai miatt is kedvelt nyaralási célpont a kisgyermekes családoknak.

SAN MARINO

Remek kirándulási lehetőség a Riminitől közúton alig több mint 20 km-re lévő San Marino. 

San Marino a világ legrégibb, ma is fennálló köztársasága, Európa 3. legkisebb állama. A Világörökség része San Marino történelmi központja és a Monte Titano.

San Marino Adventures kalandpark (Parco Monte Cerreto). Nyitva márciustól novemberig.

San Marino részletesen: itt

Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Rimini
Cím:47900 Rimini
GPS: 44° 3′ 39.85016″, 12° 33′ 58.369″
Honlap: http://www.riminiturismo.it