» Magyarország

» Magyarország » Békés


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A neoreneszánsz-eklektikus stílusú kastély 1875 és 1879 között épült Ybl Miklós tervei alapján. A kastélyt egy 22 hektáros park ölelte körül, amely ma természetvédelmi terület.

Wenckheim-kerékpárút

A megújuló kastély, a készülő Wenckheim-kerékpárút (amely négy Wenckheim-kastélyt, a szabadkígyósi mellett a póstelekit, a gyulait és a gerlait köti össze) és a Békéscsabán létrejövő Munkácsy-negyed turistacsalogató attrakcióegyüttes lesz.

A Szabadkígyóson meglévő bicikliutat kiszélesítik csaknem 3 kilométeren, a község külterületén 220 méteren új utat építenek, és összeköttetést hoznak létre a Wenckheim-kerékpárút és az Ókígyósi úton haladó kerékpárút között.

A fejlesztések részeként madárlest és tanösvényt alakítanak ki, parkolókat építenek, kerékpáros szervíz- és pihenőpontok jönnek létre és megépítenek egy tematikus játszóteret is - olvasható a közleményben.

A várhatóan 2022 végére 3,8 milliárd forintból elkészülő, közel 20 kilométeres Wenckheim-kerékpárút Békéscsaba belvárosát érintve összeköti a szabadkígyósi, gerlai, pósteleki és - az M44-es számú elsőrendű főút szervízútján keresztül - a gyulai Harruckern-Wenckheim-Almássy-kastélyokat. (Békés megyében 31 kastély van, amiből 17-et a Wenckheimek építtettek.)

Tartomány:Békés
Cím:Szabadkígyós
GPS: 46° 36′ 5.4792″, 21° 4′ 31.08108″

Még nem érkezett hozzászólás!