» Horvátország

» Horvátország » Isztria » Isztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Isztria nyugati bejáratánál helyezkedik el.

A szlovén határon túl, az Isztriai-félsziget északnyugati részén fekszik a 13 000 lakosú Umag városa. Festői középkori óvárosa bárokkal és üzletekkel egy kis félszigeten fekszik, mint oly sok horvátországi tengerparti város.

Kanyargós sikátorokon, hangulatos tereken, az 1515-ben épült Rochus-kápolna és a még régebbi harangtorony mellett sétálhat, és felfedezheti a középkorból származó két hatalmas erődített tornyot és a régi városfal részeit.

A közeli Katoro-fokról származó római kori leletek, amelyeket az Adriai-tengerből hoztak ki, a régészeti múzeumban láthatók. Umag egyébként fontos borexportkikötő volt a rómaiak számára. Az isztriaiak egyébként még mindig nagyon jól tudnak bort készíteni. Mindenképpen kóstolja meg.

A borospincéket és az olívaolaj kóstoló helyeket megismerheti a kerékpárutak mentén.

Umag emellett számos turisztikai létesítményt kínál a sport- és szabadidős tevékenységek széles skálájával. Ez nem csoda, hiszen a város az Umagi Riviéra közepén fekszik, egy 30 kilométeres, szállodákkal, apartmanházakkal és kempingekkel ellátott partszakaszon, amely a Savudrija-foktól Novigradig húzódik.

És természetesen tiszta fürdővizet és gondozott strandokat is talál itt. Nyáron turistavonat ingázik Umag és az üdülőhelyek között.

A Punta településen található a gyermekes családok számára is alkalmas strandok között az egyik legszebb. Ez a homokos strand Umag központjától 1,5 km-re van. Sekély vize és a barátságos partja miatt alkalmas a gyermekek és a nem úszók számára. A naptól a strand közelében lévő fenyők védenek. A strand közelében van egy játszótér is, ahol csúszda, hinta, strandröplabda-pálya áll rendelkezésre, mellette pedig vendéglő, szuvenír bolt várja a vendégeket, valamint pékáru vásárolható és strandkellékek szerezhetők be.

Umag aquapark

Tartomány:Isztria
Cím:Umag
GPS: 45° 26′ 13.94232″, 13° 31′ 32.5938″

Még nem érkezett hozzászólás!