» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Délkelet-Anglia

Broadstairs - nosztalgikus tengerparti városka


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Aki járt már Broadstairsben, azonnal megérti, miért szeretett bele egykor Charles Dickens a tengerparti városba.

A szikláknak csapódó hullámok, lélegzetelállító szirtek, csodálatos kilátás és a sós tengeri levegő illata miatt az év bármely szakában érdemes ellátogatni ebbe a délkelet-angliai kisvárosba.

Broadstairs Kent megyében, Délkelet-Angliában található. A gyönyörű tengerparti város hét öblével varázsolja el az utazókat. Ahol a nyári hónapokban törülközők sorakoznak a homokban, ott télen kicsit csendesebb. De a hideg évszakban a tengerparton tett látogatásnak is megvan a maga varázsa: a friss szellő, amely az orrunk körül fúj, elfeledteti a mindennapok stresszét.

Broadstairs hét öble mindenki számára kínál valamit: a Viking-öböl nagyon központi helyen található és nagyon családbarát, a szörfösök helye a Joss Bay, a Stone Bay csendesebb, a Louisa Bay egy kis, hangulatos stranddal rendelkezik, a Kingsgate Bay elbűvöl a várával, a Botany Bay csodálatos természetet kínál, a Dumpton Gap pedig az egyik legjobb gyalogos útvonalat kínál apálykor Ramsgate felé.

A Kingsgate-öblöt valójában Szent Bertalan-kapunak hívták, amíg II. Károly király 1683-ban meg nem változtatta a nevét. A Kingsgate-kastély, amelyet 1763-ban Lord Holland brit politikus építtetett, a szikla tetején áll, és az 1950-es évekig szállodaként működött. A kastély ma magánkézben van. Egy meredek lépcső vezet a látogatókat a kastély alatti csendes és félreeső homokos öbölbe.

A híres író, Charles Dickens gyakori vendég volt a tengerparti kisvárosban. A nyugalmat és a jó tengeri levegőt kihasználva írta regényeit, és nyári szünidejének nagy részét itt töltötte. A Dickens House Museum egy sziklán álló házikóban kapott helyet. Ez a ház volt az ihletője Betsey Trotwood házának a David Copperfield című regényben. Ha Dickens történetébe szeretne elmerülni, akkor ezt a múzeumot kell meglátogatnia.

Egy másik személyiség, aki szívesen töltötte idejét Broadstairsben, Viktória királynő volt, aki gyermekkorában gyakran meglátogatta a kisvárost a nyári vakációi alatt. A Victoria Parade mentén számos gyönyörű, kovácsoltvas erkélyekkel és boltíves öblös ablakokkal díszített házat fedezhet fel.

A Botany-öböl valószínűleg az egyik leggyakoribb fotózási lehetőség Broadstairsben. Kissé eldugottan, az utazók egy igazi természeti gyöngyszemet találnak itt. Lélegzetelállító kilátás nyílik a fehér sziklára és a gyönyörű szirtekre. Amikor apály van, a vendégek felfedezhetik a sziklamedencéket és kövületekre vadászhatnak.

Tartomány:Délkelet-Anglia
Cím:Broadstairs
GPS: 51° 21′ 31.23288″, 1° 26′ 26.8278″

Még nem érkezett hozzászólás!