» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Délnyugat-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bristol egy érdekes, élénk város az Egyesült Királyság délnyugati részén, számos látnivalóval rendelkezik.

A diákváros festőien terül el az Avon folyó partján Délnyugat-Angliában.

A város nyugati részén található Bristol történelmi része az egyetem és a katedrális. Az egykori kikötő területén, a Harbourside-on két érdekes múzeum, a We The Curious és az M Shed, valamint számos étterem és bár található. Napsütéses időben érdemes hajókirándulást tenni a város csatornáin az ipari műemlékek és színes lakóhajók mellett.

Íme néhány tipp, hogy mit érdemes megnézni Bristolban:

  1. Clifton híd és a Clifton Sziklák - A Clifton híd Bristol egyik jelképe, amelyet Isambard Kingdom Brunel tervezett. Az egyedülálló építészeti csoda az Avon folyó fölött ível, és kilátást nyújt a városra és a környező vidékre. A híd alatt találhatók a Clifton Sziklák, amelyek lenyűgöző kilátást nyújtanak a városra és a környező tájra. Viszont a legjobb kilátás a hídra és a szurdokra a Clifton Observatoryból nyílik.

  2. SS Great Britain - A SS Great Britain az első modern óceánjáró, amelyet Brunel tervezett, és az egyik legnagyobb brit ipari örökség. A hajón lehetőség van megtekinteni az eredeti berendezéseket, valamint megtudni a hajó életének történetét.

  3. Bristol Múzeum és Galéria - Ez a múzeum és galéria Bristol történelmének és kultúrájának számos aspektusát mutatja be, beleértve az archeológiát, az etnográfiát, a művészetet és a természettudományt is.

  4. Bristol Zoo Gardens - A Bristol Zoo Gardens több mint 400 állatfajt mutat be, köztük ritka és veszélyeztetett fajokat is. A kertben számos interaktív bemutató is található, amelyek segítségével jobban megérthetjük az állatok életét és viselkedését.

  5. Banksy művei - Bristol híres a graffiti művész Banksy-nek otthont adó városképéről. Az utcai művész 1974-ben született Bristolban, és nyomot hagyott szülővárosán. Az utcai művészet kedvelői érdemes felkutatni néhány Banksy művét, amelyek számos helyen megtalálhatóak Bristolban.

  6. St. Nicholas piac - Ez a piac a város egyik legnépszerűbb helye, ahol számos helyi terméket és ételt lehet vásárolni. A piac környékén számos üzlet és étterem található, így ideális hely az ételek és ajándékok vásárlására.

Up fesztivál

2024. május 5-től

Banksy graffiti-tetoválással díszített szülőhelye kétévente ad otthont Európa egyik legnagyobb street-art fesztiváljának, amelynek következő alkalma 2024-ben lesz. Több száz helyi és nemzetközi művész vesz részt a festés foglalkozásokon, amelyeken nem szükséges szakmai tapasztalat, és minden szakterület és tapasztalati szint művészei jelentkezhetnek. Ha nem ez a te műfajod, rengeteg spray-festő workshop és falfestmény is szórakoztathat.

Tartomány:Délnyugat-Anglia
Cím:Bristol
GPS: 51° 28′ 15.28014″, -2° 34′ 44.52024″

Még nem érkezett hozzászólás!