» Ausztria

» Ausztria » Burgenland » Fertő tó

Vogelparadies Lange Lacke / Madárparadicsom


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A madárparadicsomban megfigyelhetjük a Fertő tavon élő madarakat. Az utak nagykerekű babakocsival is bejárhatók.

A Fertő tóhoz tartozik a szikes talajú Seewinkel területe, ahol valamikor száznál több sós, szikes tó volt. Ma kb. 45 kistavat tavat tartanak számon, ezek közül a legnagyobb a Lange Lacke. A nádasok, vízfelületek, a háborítatlan öblök kiváló élőhelyül szolgálnak a vízimadarak számára. Az alig egy méter mélységű Salzlacke környékén és a Fertő tó nádasaiban közel 200 féle madár fészkel. Természetvédelmi terület.

A délre eső kisebb szikes tavak és rétek mellett ez a megőrzési zóna elsősorban az Apetlontól északkeletre található szikes tavakból és legelőkből áll. Madártani szempontból különösen a Lange Lacke érdekes a vele határos Wörthenlackennel együtt, de a Neubruch- és a Fuchslochlacke is sok vonuló madárfajnak nyújt pihenőt és táplálékot. A legelőkön bíbic és piroslábú cankó költ, a nádasban barna rétihéja és szárcsa. Hörcsög, ürge és mezei görény is él itt. A florisztikai ritkaságok közé tartozik a sziki üröm és a bárányparéj.

Nagyjából október közepétől kezdődően a Lange Lackénál minden este több ezer lúd gyűlik össze pihenőhelyein. A Fertőzugban költő nyári ludak mellett az észak-európai fészkelő-helyeikről délre vonuló nagy lilikek és vetési ludak is itt szállnak meg a tél előtt.

A Lange Lacke és a Wörthenlacken körüli területek vízivadvédelmi zónák, így a vadászat itt tilos.

A Lange Lackét három oldalról lehet megközelíteni: A Wallern felé vezető út melletti parkoló felől (büfé és mellékhelység is van itt), a Frauenkirchen felé vezető országútról, valamint a St.Andrä/Zicksee felé vezető országút felől. A túrakörút használatakor az "ARGE Lange Lacke" (nem a nemzeti park) úthasználati díjat kér. Megéri mintegy három órát rászánni egy kirándulásra. Távcsővel és spektívvel a legelőkön és a víz mellett is megfigyelhetők a fészkelő madarak és az itt táplálkozó vendégfajok.

Tartomány:Burgenland
Település:Apetlon
Cím:7143 Apetlon, Lange Lacke
GPS: 47° 44′ 49.20594″, 16° 50′ 12.49922″
Honlap: http://www.nationalpark-neusiedlersee-seewinkel.at

Még nem érkezett hozzászólás!