» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Bécsi Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mönichkirchen Ausztria azon kevés helységeinek egyike, amely az államilag ellenőrzött "Gyógyklimatikus hegyilevegő gyógyüdülőhely" címet viselhetik.

A mönichkircheni túrázás a gyerekek számára sem lesz unalmas, hiszen útközben több játszóteret is találunk. A hegyi vendéglők pedig a helyi specialitásokkal várják a kirándulókat.

TÚRAUTAK

Hallerhaus-kör

Hossza: 4.5 km. Szintkülönbség: 387 m. Túra ideje: 1:15 óra. A kirándulás Mönichkirchenből, az ülőlift völgyállomásától indul. Az út a hegyállomástól (Mönichkirchner Schwaig) a Forstweg mentén, a "Studentenkreuz"-on keresztül a Hallerhaus-hoz vezet. Majd a sípályán keresztül ereszkedik le az út ismét a hegyről a Mönichkirchner Schwaig-hoz. A lefelé vezető út során élvezhetjük a fenséges kilátást, amely Burgenland mélyére és Wr. Neustadtig nyílik. Völgymenet rollerrel az első osztrák rollerpályán, vagy az ülőlifttel a völgyállomásig, a gyalogtúra kiindulási pontjáig.

Niederwechsel-túra

Hossza: 10 km. Szintkülönbség: 669 m. Túra ideje: 3:30 óra. A kirándulás Mönichkirchenből, az ülőlift völgyállomásától indul. Az út a hegyállomástól (Mönichkirchner Schwaig) a sípálya mentén vezet a Hallerhaus-hoz. Ezután folytatódik a túra a "Steinerne Stiege"-n felfelé a "Niederwechsel"-re, ahol egy 2. világháborús hősi temető található, amely megtekinthető. A Niederwechsel-től enyhén lejtős szakaszon folytatódik a kirándulás a "Vorauer Schwaig"-hoz. Tovább haladva lefelé a Studentenkreuz-on keresztül vezet az út ismét a Mönichkirchner Schwaig-ra. Völgymenet óriás rollerrel, vagy az ülőlifttel a völgyállomásig, a kirándulás kiindulópontjáig.

Hochwechsel-túra

Hossza: 18 km. Szintkülönbség: 738 m. Túra ideje: 6:00. A kirándulás Mönichkirchenből, az ülőlift völgyállomásától indul. Az út a hegyállomástól (Mönichkirchner Schwaig) a sípálya mentén vezet a Hallerhaus-hoz. Az út tovább halad a "Steinerne Stiege"-n keresztül fel a "Niederwechsel"-re, ahol egy 2. világháborús hősi temető található, amely megtekinthető. A "Niederwechsel"-től a hegygerinc mentén folytatódik az út a "Hochwechsel"-re. A "Wetterkoglerhaus"-ban való kényelmes pihenő, és az emlékkápolna megtekintése után üde zöld havasi legelőkön keresztül folytatódik a túra enyhén lefelé a "Vorauer Schwaig"-hoz. Tovább haladva lefelé a Studentenkreuz-on keresztül ismét eljut a "Mönichkirchner Schwaig"-ra. Völgymenet óriás rollerrel, vagy az ülőlifttel a völgyállomásig, a kirándulás kiindulópontjáig.

TÉMAUTAK

Lebenswasser/Életvíz témaút

A túra menetideje kb. 2 óra. Túraidő: kb. 2 óra. Kiindulási pont: Wasserpark (vízipark) parkolóhely. Téma: "A víz élet"-7 állomás. Túra az ülőlift völgyállomásánál kezdődik (1000 m), az út a Víziparkhoz vezet. Innen emelkedik az út, közben elhalad a következő állomások mellett: az ivóállomás, és a látványforrás, a biotop és a havazótó (Mönichkirchner Schwaig 1200 m). A hegytetőn megpihenhetünk a hegyi fogadókban: az Enzian alpesi fogadó (1200 m) és a Mönichkirchner Schwaig hegyi fogadó (1200 m). Visszafelé óriás rollerrel (2,5 km), vagy gyalog a Víziparkon át szaláriummal (Salaerium), fényterápiával és Kneipp-kúra lehetőségével az ülőlift völgyállomásáig.

Ínyenc út

Babakocsibarát túraút széles kavicsos úton a mesébe illő erdőn keresztül. A túra a hegyállomástól kezdődik. Túraidő: 20 perc egy irányba. Magasságkülönbség: 50 méter.

Vadvíz témaút

Túraidő: kb. 1 1/2 óra. Kiindulási pont: 2,5 km-re Mariensee helység után. Téma: "Víz és természet" - 8 állomás

A TutGut ("JótTesz") útvonalak

A két "tut gut - Wanderrouten" túraútvonal kiindulópontja a Wasserpark parkolója Mönichkirchenben. A "tut gut - túraútvonal" kezdőtáblájától sokoldalú, változatos tájak hívnak egy felejthetetlen gyalogtúrára. Kikapcsolódásra és pihenésre csábít a gondosan létesített vízipark. Mindkét útvonal az attraktív víziparkon vezet át mezítlábas úttal és Kneipp-medencével, valamint elhalad két látványforrás mellett.

"tut gut" - 1. útvonal. Túraidő: kb. 1 3/4 óra. Útvonal: Vízipark parkolóhely - Mönichkirchner Schwaig - Stier Luckn - parkolóhely.

"tut gut" - 2. útvonal. Túraidő: kb. 3 1/2 óra. Útvonal: Vízipark parkolóhely - Mönichkirchner Schwaig - Studentenkreuz - parkolóhely.

Túraút hintákkal

A túraúton többféle hintát lehet kipróbálni. A hegytetőn pedig egy kilátó magasodik, ahol hintázva csodálhatjuk a Bécsi Alpokra nyíló gyönyörű panorámát.  Mönichkirchner Schwaig-on található 2,7 km hosszú új turista utat, gyerekek számára érdekes attrakciókkal. A Hintaút (Schaukelweg) 17 játszóállomását - többféle hinta és relax-elemek - kb. 2,5 óra alatt lehet bejárni. Az út végén egy kilátó magasodik, ahol hintázva csodálhatjuk a Bécsi Alpokra nyíló gyönyörű panoráma. A Hintaút a libegő hegyállomásától indul. (részletek)

Turistatérkép az ülőlift völgy- és hegyi állomásán kapható.

Sonnenbahn 4 üléses ülőlift 

A roller-, mountaincart- és a 4 üléses felvonók menetrendje 2019-ben: szeptember 22-ig mindennap 9:00-17:30. 2019.09.28-10.27-ig: szombat, vasárnap, ünnepnapok: 9:00-17:30

Árak 2019-ben:

Felnőtt: Hegy- és völgymenet: 11,50 Euró, egy irányban: 8,50 Euró
Nyugdíjas (60 év-)/ifi (15-18): Hegy- és völgymenet: 10,50 Euró, egy irányban: 8,00 Euró
Gyerek (6-14 év): Hegy- és völgymenet: 8,50 Euró, egy irányban: 6,50 Euró

További programok Mönichkirchenben (részletek)

Tartomány:Niederösterreich
Település:Mönichkirchen
Cím:2872 Mönichkirchen
GPS: 47° 30′ 43.34105″, 16° 2′ 25.99458″
Honlap: http://www.moenichkirchen.at

Még nem érkezett hozzászólás!