» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A csodálatosan felújított érseki rezidenciában található Salzburg Múzeum egyidejűleg informatív és szórakoztató. A csaknem 3000 négyzetméteres múzeumban a látogató izgalmas bepillantást nyerhet Salzburg város történelmébe, művészetébe és kultúrájába.

A teljesen megújult Salzburg Museum 2007 nyarától a Mozartplatzon álló Neue Residenz díszes épületében várja a látogatókat. A múzeum újszerű koncepciója nagyszerűen ötvözi harmonikus egésszé a bemutatott értékes műtárgyak, különleges prezentációk, érdekességek és multimédiás installációk sokaságát. Az osztrák múzeum-díjjal kitüntetett Salzburg Museum kiváló példa arra, hogyan lehet egy modern múzeum egyszerre informatív és szórakoztató.

Salzburg város és a tartomány életében mindig fontos szerepet játszottak aktuális urai, uralkodói, de nemcsak ők. Az első emeleti kiállítások érdekes salzburgi polgárok, férfiak és nők, művészek, építészek, tudósok, irodalmárok, muzsikusok, fotográfusok, kézművesek és munkások életét, alkotásait és azok hatásait mutatják be.

A Neue Residenz második emeleti fényűző pompájú termeiben látható állandó kiállítás Salzburg történelmét, művészeti és kulturális fejlődését tárja az érdeklődők elé az újkor kezdetétől. A paletta bámulatosan széles, az egykori abszolutista uralkodó püspököktől a mesés salzburgi tájakat lenyűgöző festményeken megörökítő romantikus festőkön át egészen a jelenkor témáiig.

A régészeti és középkori gyűjteményekből származó kincseket a második emeleti tükörterem rejti. Itt van kiállítva például a kelta "Csőrös kanna", a Pass Lueg területén talált kelta bronzsisak és az ismeretlen mester műveként számon tartott, "Virgo inter Virgines" gótikus szárnyas oltár is.

A Salzburg Museum és a Panorama Museum közötti földalatti átjáró, a Panorama Passage a Neue Residenz helyén végzett ásatások során feltárt régészeti leleteket sorakoztatja fel, többek között egy római kori festett faldarabot. Ezeken kívül különböző városmodellek, művészi kidolgozású használati és dísztárgyak, valamint számtalan történelmi adat invitál különös időutazásra, Salzburg történelmének megismerésére a római időktől egészen napjainkig.

A Neue Residenz belső udvara alatt található a Kunsthalle - egy kereken 500 nm alapterületű, kétrészes, üvegtetővel ellátott, multifunkciós kiállítási csarnok, amely évente három különböző témájú időszaki kiállításnak ad otthont.

A gyereket Dietrich farkas vezeti végig a múzeumon. A gyerekeknek különböző rejvényeket kell megoldaniuk. A rejtvényesfüzet a pénztárban ingyen kapható német és angol nyelven.

Belépődíjak 2019-ben:
felnőtteknek: 9 euró 
gyerekeknek (6-15 évesig): 3,00 euró 
fiataloknak (16-26 évesig): 4,00 euró 
családoknak (2 felnőtt és gyerekek): 18,00 euró 

Salzburg kártya: egyszeri ingyenes belépés

Kombinált jegy: Salzburg Múzeum az Új Rezidenciában és Körképmúzeum: Felnőttek 10 euró. Gyerekek (6-15 é.) 3,50 euró. Fiatalok (16-26 é.) 4,50 euró. Családok (2 felnőtt és gyerekek) 20 euró. Salzburg kártya: egyszeri ingyenes belépés

Tartomány:Salzburg
Település:Salzburg
Cím:5020 Salzburg, Mozartplatz 1
GPS: 47° 47′ 55.27176″, 13° 2′ 52.11528″
Honlap: http://www.salzburgmuseum.at

Még nem érkezett hozzászólás!