» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


A minivilág a Wörthi-tónál található. A látogatóknak egyedülálló élményben lehet részük, ugyanis híresebbnél híresebb épületeket láthatnak a világ minden tájáról.

Nemcsak Ausztria, hanem az egész világ híres épületei megtalálhatók 1:25 arányban lekicsinyítve. Mindegyik sokkal kisebb, de tökéletes mása az eredetinek: Eiffel-torony, Szabadság-szobor, Szent Péter-székesegyház, Sydney-i Operaház stb. A 156 épület közül Magyarországot a Halászbástya és a Mátyás templom képviseli.

A gyerekek egy rejtvényes utat is bejárhatnak, ehhez egy matricás mesefüzetet kapnak. A jó válaszokat adó és a matricákat helyesen felragasztó gyerekek oklevelet kapnak.

A parkban étterem és játszótér is található. A park babakocsival járható.

Azért is érdemes ellátogatni ide, mert a bevétel jelentős része a Rettet das Kind nevű karintiai gyereksegélyező szervezetnek megy, mivel ők a park tulajdonosai.

Érdekesség, hogy a legtöbb modell építéséhez eredeti anyagokat használtak pl. homokkő, márvány, tufa, acél.

És nem csupán mozdulatlan épületekben lehet itt gyönyörködni, a gyerekek főleg a technikai modellekért lelkesednek: többféle vonat zakatol a parkban, melyek az üzemeltetők számításai szerint évente 5000 kilométert futnak be. Különösen a fiúk szeretik a Space Shuttle miniatűr - és ugyancsak mozgó - mását.

Egy 1300 négyzetméteres belső kiállító- és élménytárban egész évben várják a látogatókat mindenféle modern, interaktív játékkal, kalanddal.

Ingyenes magyar nyelvű prospektus térképpel.

Belépő 2020-ban: 15 euró/felnőtt, 8,50 euró/gyerek (6-15 év). 
Parkolás ingyenes.

Minimundus mellett található a Planetarium Klagenfurt, ahol érdekes csillagászati bemutatókat láthatunk. Ha kevés az időnk, akkor is érdemes a gyerekekkel megnézni egy-egy programot, ugyanis a a hosszú programok mellett rövid, 20 perces bemutatókat is tartanak. (Villacher Straße 239)

A Minimundus mögött Ausztria legnagyobb hüllőparkja a Reptilienzoo Happ várja a hidegvérű állatok szerelmeseit.

Tartomány:Karintia
Település:Klagenfurt
Cím:Villacher Straße 241
GPS: 46° 37′ 12.00684″, 14° 15′ 51.05002″
Honlap: http://www.minimundus.at