» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Hochkönig nyáron igazi eldorádó a túrázás és a hegymászás, hegyi bringázás szerelmesei számára. Idilli alpesi legelői, üde zöld rétjei, magasba nyúló sziklás csúcsai mesébe illően szépek.

 

Maria Alm

Impozáns hegyek között fekszik, festői környezetben. A falu része Hinterthal és Hintermoos. A déli részen megcsodálhatjuk a virággal teli mezőket, északon pedig a hatalmas mészkőhegységet és az azt körülölelő kőtengert. A zöld mezőkkel tarkított hegyvidék és az egészséges, magaslati klíma ideális hely a nyaraláshoz.

Natrun élményhegy. A hegyre Maria Alm-ból lehet fölmenni, a dorfj@t kabinos felvonóval. Fent, 1104 méter magasságban sok a felfedeznivaló. Túrautak, erdei csúszdapark, íjlövész-terep, kalandjátszótér, vadaspark alkotja a gazdag kínálatot. A bringások örömére a flowtrail sem hiányzik, a bringákat pedig ingyen viszi föl a felvonó. Három keréken is száguldhat, aki akar, méghozzá mókás mountaincart járgánnyal.

Kabinenbahn dorfj@t Natrun. Hegyállomás: 1.105 m. Erdei élményút 12 izgalmas állomással, mely egy vadasparkhoz és egy erdei kötélpályához 3D íjászparkkal vezet. Erdei csúszdapark: Ez Európa első erdei csúszdaparkja, öt összesen kétszáz méteres rozsdamentes acélcsúszdával. A csúszdák használatáért nem kell fizetni, csak a dorfj@ts kabinos felvonóért, amivel feljuthatunk ide. A hegyállomásnál indul az első csúszda, az utolsó vége pedig már Maria Alm településen köt ki.

Schwarzeckalmbahn, Hintermoos

Igazi érdekességnek számít a Maria Almban található "Aktív Fitness Park", amely 15 nordic walking útvonalat és 11 túraösvényt kínál.

Családbarát élményfürdő vízicsúszdákkal, játszótérrel.

Wildgehege Jufen – Maria Alm. A vadasparkban minden évszakban izgalmas, érdekes megfigyelni a természetes közegükben élő állatokat.

Bringával. A több mint kétkilométeres, és 285 méter szintkülönbségű Flow One Maria Alm-nál vezet, a Natrun hegyen, erdőkön és réteken keresztül. A bringás suhanás teljes flow-élményét nyújtja, kezdők és bringás családok is elindulhatnak rajta.

Tartomány:Salzburg
Település:Mühlbach am Hochkönig
Cím:5505 Mühlbach am Hochkönig
GPS: 47° 22′ 37.27844″, 13° 7′ 31.44194″
Honlap: http://www.hochkoenig.at

Még nem érkezett hozzászólás!