» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Zillertal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ausztria egyetlen egész évben üzemelő síterülete az év 365 napján keresztül kitűnő feltételeket nyújt. Az összesen 86 kilométer hosszú sípályák közül még nyáron is lehet közel 18 kilométeren síelni.

A híres Hintertux-gleccser síterep a hátsó Tuxertalban, a Zillertal mellékvölgyében található.

A Hintertux-gleccser a Gefrorene-Wand-Kees, más néven Tuxer Ferner és a Riepenkees közös neve a hátsó Tuxertalban. Mindkét gleccsert felvonókkal lehet megközelíteni, és egész évben síelésre használják. A Hintertux-gleccser túrázásra is kiválóan alkalmas: itt számos hüttében meg lehet állni.

A síterep egészen a Gefrorene-Wand csúcsok közötti nyeregig terjed, 3250 méteres magasságban. Már a feljutás is maradandó benyomást hagy, hiszen a panoráma a Dolomitoktól a Zugspitzéig terjed. E magaslatokra a kabinos felvonók visznek fel - ezek a felvonók az Alpok legimpozánsabbjai közé tartoznak.

A 3250 méteres magasságban lévő panorámateraszról páratlan panoráma nyílik. A völgyállomás mélygarázsából a 3250 méteres magasságban lévő "Glacier Bus 3" felső állomásáig a feljutás akadálymentes. Innen egy személyfelvonó visz fel a panorámateraszra.

A gleccser 190 millió köbméter jégből áll, ami 171 milliárd liter fagyott víznek felel meg. Legmélyebb pontjain a jégréteg vastagsága akár 120 méter is lehet. A Hintertux-gleccser hossza 4 km - ez azonban az évente akár 40 méteres "vándorlás" miatt változik. A gleccser mozgása azt is jelenti, hogy a felvonó támaszait évente többször is át kell helyezni.

Tipp: Egy vezetett gleccser-infótúra során többet megtudhat a jégóriás szerkezetéről és kialakulásáról.

A Hintertuxi-gleccser a számos kitüntetés alapján joggal nevezheti magát "Ausztria csúcs-síterületének".

A friss porhó októbertől májusig és a hihetetlenül széles lesiklópályák új dimenziókat nyitnak meg és határtalan élvezetet garantálnak 1.500 és 3.250 m között! 86 km gondosan előkészített, különböző nehézségi fokozatú lesiklópálya: 23 km könnyű, 47 km közepes, 16 km nehéz 21 kitűnő felvonó és lift.

21 topmodern berendezés és az egyedülálló síélmény minden hóra éhes gleccsersíelőnek garantált. A hintertuxi Betterpark három line-al, kickerrel és raillel és egy 120 m hosszú superpipe-al minden freestyler szemében nagyon kedvelt helyszín.

Jégpalota

A gleccser alatti világba is vethetünk néhány misztikus pillantást a Natur Eis Palastban (Jégpalotában) és a Spannagel-barlangban. A Jégpalota óriási jégcsapokkal, makulátlanul tiszta jégformációkkal és csillogó jégkristályokkal ejti ámulatba az embert. Türkizkék színek játékainak sokaságába burkolva nyílik meg előttünk a természet egyedülálló színjátéka.

Stand up paddling a Hintertux-gleccser mélyén

A tavakon egy ideje már nagy népszerűségnek örvend a stand up paddling. Azok, akik télen szeretnék kipróbálni a SUP-ozást, egy természetes jégpalotában fedezhetnek fel egy jeges tavat. A szokatlan ebben az élményben az, hogy a tó egy gleccser mélyén található. Azok, akik nem mernek SUP-deszkára állni, kajakkal vagy gumicsónakkal is nekivághatnak a túrának. A legkeményebbek úgy csinálják, mint a világ legjobb jégúszói, akik itt edzenek és neoprénbe öltözve egyenesen a vízbe ugranak.

Hintertuxer Gletscherbahn

Akadálymentesített feljutás 1.500 m-ről, a mélygarázstól egészen a 3.250 m magasban lévő panorámateraszra.

Szakaszok:

VÖLGYÁLLOMÁS: Hintertux 1.500 m

KÖZÉPÁLLOMÁS I.: Sommerbergalm (2.100 m). Gletscherflohpark a Sommerbergalmon, 2.100 méter magasban minden év júliusától szeptemberig. Gyerekparadicsom rengeteg játékkal a legkisebbek számára kialakítva, ingyenes. Hegyi fogadó.

KÖZÉPÁLLOMÁS II.: Tuxer Fernerhaus (2.660 m). A Ferner-ház tágas teraszán ingyenesen igénybe vehető nyugágyakban élvezhetjük a napsütést és a ragyogó kilátást a zillertali Alpokra. Hegyi fogadó. Itt található a Spannagel-barlang - Európa legmagasabban fekvő látványbarlangja és a Közép-Alpok legnagyobb barlangja.

HEGYÁLLOMÁS: "Faszination Eis" (3.250 m), panorámaterasz. Panorámaétterem. Gletscherflohpark, nyári hópark a gyerekeknek sok "havas" játékkal. A "Gleccserbusz 3", a világ legmagasabban lévő és leglátványosabb kétsodronyos körvasútja 3250 méter magasra kúszik fel a panorámaútra. Innen ellátni a Großglocknertől a Dolomitokon át egészen a Zugspitzéig.

Tartomány:Tirol
Település:Hintertux
GPS: 47° 4′ 37.85797″, 11° 40′ 14.63012″
Honlap: http://www.hintertuxergletscher.at