» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Erlauf-szurdok csodás természetvédelmi területen fekszik, az Erlauf folyó mentén.

Nemrégiben tették látogathatóvá Alsó-Ausztriában a természeti emléknek minősített Erlauf-szurdokot, amely 7 kilométer hosszan húzódik az Erlauf mentén csodálatos homokos strandokkal, álomszerű barlangokkal, és fürdőzésre alkalmas öblökkel.

Az Erlauf-szurdok Purgstallban kezdődik. Itt található az Erlauf érintetlen folyami fürdője. Az Európa egyik legöregebb természetes folyóján álló régi fürdő 17-18 fokos üdítő vízzel nyújt felfrissülést az ide látogatóknak.

Via Aqua

A 75 kilométer hosszú Via Aqua az alsó-ausztriai Mostviertelben az Erlauf-szurdoktól a Treffling-vízesésig vezet.

A "Via Aqua" elnevezésű túraútvonal a különböző vízi világokról szól. A Purgstall melletti lenyűgöző Erlauf-szurdoktól indulva négy szakaszban vezeti a túrázókat a víz mentén kiválasztott helyekre.

Az Erlauf és a Jessnitz folyók mentén 23 csepp alakú vízismereti állomás nyújt hasznos információkat. A frissítő túra a lenyűgöző Treffling-vízesésnél ér véget az Ötschergräbenben. Itt az Erlauf 120 méter mélyre merül a mélybe.

Útközben számos helyen lehet megállni frissítőkre és éjszakázni. Sört közvetlenül az ösvényen kínálják a Gamingben található sörkútnál.

A Via Aqua egészen őszig járható. A legmagasabb pont közel 1000 méteren van.

Tartomány:Niederösterreich
Cím:Purgstall
GPS: 48° 3′ 27.25164″, 15° 8′ 24.6552″
Honlap: http://www.erlaufschlucht.at

Még nem érkezett hozzászólás!