» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut

Dachstein Rieseneishöhle / Óriás jégbarlang


A Hallstätter See felett, a Dachstein északi oldalában nyílik a varázslatos jégbarlang, a Rieseneishöhle és a gigantikus méreteiről nevezetes, Mammuthöhle.

Mindkét barlanghoz az Obertraunból induló kabinos felvonóval (Dachstein Welterbe Seilbahn) juthatunk fel.

Az Obertraunból induló Dachsteinbahn első állomásától, a Schönbergalmtól (1355 m) 15 perc séta mindkét barlang bejárata. A barlangok különböző irányban vannak az állomástól, de közvetlen út is összeköti őket, amennyiben egymás után szeretnénk őket meglátogatni. Ebben az esetben 30-40 perces sétát kalkuláljunk egyiktől a másikig.

Az Óriás jégbarlang jégpalotája az Alpok legcsodásabb természeti látványosságai közé tartozik. A csodálatos jégvilágban tavak és gleccserek, hatalmas szikladómok, sziklakápolnák váltogatják egymást. Látványosság még a Grál-lovagok terme, a Trisztán terem, a Parsifal terem. Sokszor 200 méter hosszú jégképződményekben barangolhatunk, s a jégcsapok csúcsain csodás táncot járnak a színes világítás fénycsóvái.

A legújabb látványosság egy igazi marsi űrruha, melyet 2012-ben a marsi viszonyokra hasonlító jégbarlangban teszteltek egy esetleges, jövőbeni marsi űrutazás céljára.

A vezetett túra hossza kb. 2 km, 50 percig tart. A barlang kijáratától káprázatos panoráma nyílik a tóra és a környező hegyekre.

Aki még ennél is többet szeretne látni, bemehet a Mammuthöhlébe (Mammutbarlang). Ez a Dachstein-vonulat legnagyobb barlangja, óriási, jégmenetes képződmény, melynek eddig felfedezett labirintusai csaknem 50 km hosszúságúak. Amit itt láthatunk: egy csaknem 300 méteres függő terem, négy emelet egymás fölött, szakadékokkal, vágatokkal, egymással összekötött hatalmas csarnokokkal, alagutakkal, kis folyósokkal, rejtélyes kamrákkal.

A közelben megnézhető a Höhlenmuseum (Barlangmúzeum) ásványokkal és barlangi medve-bőrökkel.

Belépő:
Kombinált jegy (mindkét barlang + a felvonó oda-vissza): 38,40 euró, gyerek (6-16): 21,10 euró Csak az egyik barlang + a felvonó: 31,60 euró, gyerek(6-16): 17,30 euró

Legutolsó frissítés: 2017. január

Tartomány:Oberösterreich
Település:Obertraun
Cím:4831 Obertraun am Hallstättersee, Winkl 34
GPS: 47° 32′ 5.658″, 13° 43′ 7.1076″
Honlap: http://www.dachstein-salzkammergut.com