» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Ötztal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ötztal a biciklizés és a természet szerelmeseinek paradicsoma. Közel 700 kilométer jelzett kerékpárút hálózza be a völgyet, egészen elképesztő, 30 ezer méteres össz-szintkülönbséggel.

Ezek között természetesen az egészen könnyűtől az extrém nehézig mindenféle nehézségi szint megtalálható, így garantáltan mindenki a számára legideálisabb útvonalon tekerhet. Akármelyik utat is választjuk, mindenütt ugyanaz a megunhatatlan, gyönyörű, változatos táj fog elkísérni minket a rohanó patakok, dús, zöld erdők és lenyűgöző sziklaformák között.

Minden kétséget kizáróan a 135 kilométeres, egész Ötztalt bejáró mountainbike-körút a völgy egyik legszebb túrája. Az összesen 4690 méteres downhill út a Gaislachkoglen egész Európa egyik híressége, hiszen ez a legmagasabbról induló ilyen jellegű bicikliút az Alpokban.

Ötztal Radweg

Bikerepublic Sölden

Ötztali Kerékpáros Maraton

A kerékpáros maratonra évek óta a világ minden tájáról érkeznek a résztvevők erre 4 hágón átvezető, extrém kihívásokat tartalmazó biciklis versenyen, csodálatos környezetben, az Alpok legendás útvonalain. Ez a rendezvény az egyik legnépszerűbb amatőr biciklis verseny Európában.

Összesen 5.508 méter szintkülönbség, 238 km, 4 hágó - Kühtaisattel, Brenner, Jaufenpass, Timmelscjoch - a teljesítésére, több mint 28 országból érkeznek az indulók, akik között az átlag életkor kifejezetten "alacsony": 43 év! 

Férfiak és nők egyaránt rajthoz állnak, kb. háromnegyed részük célba is ér, közben 5000-8000 kalóriát égetnek el, 11000 banánt fogyasztanak, és több mint 700 önkéntes segít a verseny színvonalas lebonyolításában. A résztvevők kellően motiváltak, hiszen kifejezetten szerencsésnek tekinti magát az, aki akár csak egyszer is része lehet a mítosznak. A verseny mottója: "Ich habe einen Traum" azaz "Van egy álmom".

Tartomány:Tirol
Település:Sölden
GPS: 46° 58′ 2.62596″, 11° 0′ 25.26948″
Honlap: https://www.oetztal.com/oetztal-radweg

Még nem érkezett hozzászólás!