» Ausztria

» Ausztria » Wien


A Bécsi Állami Operaház a világ egyik legjelentősebb operaháza, ahol a legmagasabb színvonalú előadásokat élvezheti a közönség. Az épület tetején kialakított gyermek-operasátorban népszerű operák gyerekeknek készült feldolgozása látható.

Különböző nemzetiségű művészek, rendezők és díszlettervezők szívesen mutatják be tudásukat a szakértő és kritikus bécsi közönségnek. A köztiszteletnek örvendő ház igazgatói székében is mindig jelentős személyiségek foglaltak helyet: Gustav Mahler (1897-1907), Richard Strauss (1919-1924), Herbert von Karajan (1956-1964) és Claudio Abbado (1986-1991).

Élő operaközvetítések a téren

A Bécsi Állami Operaház fennállásának 140 éves jubileuma alkalmából, 2009. május 25-én közvetítették az első élő operaelőadást az épület előtti Herbert-von-Karajan-Platzon - egy 50 négyzetméteres vászonra. Azóta minden évben május, június, szeptember és október hónapok folyamán opera- és balettelőadást közvetítenek a szabadban - ingyen élvezhetjük a klasszikusokat.

Vezetések az Oparaházban

A kulisszák mögé is betekinthetnek az érdeklődők az operaház pompás épületében szervezett vezetéseken. Az operaház történetével ismerkedhetnek meg az operabarátok az Operamúzeumban.

TIPP

Előadás kezdete előtt kedvezményes árú jegyeket, ill. állójegyeket lehet vásárolni.

GYEREKEKNEK

A Bécsi Operaház nem csupán a 14. életévüket betöltött fiatalságnak tart fent gyerekjegyeket. Az épület tetején kialakítottak egy gyermekopera-sátrat, ahol olyan darabok kerülnek bemutatásra, mint a Pici és Anti Erich Kästnertől, vagy Wagner operája, a Nibelung gyűrűje gyerekeknek készült feldolgozása. De figyelem: érdemes a jegyekről jó előre gondoskodni, hiszen a nagy sikerrel futó előadásokat mindig teltház előtt játsszák. Hasonlóan nagy sikernek örvend a "Salzburger Kinderfestspiele" névre keresztelt programsorozat, melyet minden év májusában csaknem 12.000 gyerek követhet nyomon háromtól tizenegy éves korig. A koncerteket a Salzburgi Filharmonikusok előadásában hallgathatja az ifjú közönség.

Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Wien, 1., Opernring 2
GPS: 48° 12′ 11.66778″, 16° 22′ 9.12464″
Honlap: http://www.wiener-staatsoper.at