» Ausztria

» Ausztria » Burgenland

13 különleges kirándulóhely Burgenlandban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Burgenland természeti sokszínűségében egyedülálló Európában. Ausztria napos oldalán 6 természetvédelmi park és egy nemzeti park található.

NEUSIEDLER-TÓ-LEITHAGEBIRGE TERMÉSZETVÉDELMI PARK

A Neusiedler See-Leithagebirge világörökségi természetvédelmi park tájképi változatossága lenyűgözően változatos. A burgenlandi hegyvidék és a Neusiedler-tó széles nádas övezete között a látogatóknak változatos, hiteles természeti élményeket kínálnak.

3. Purbach am Neusiedlersee: Mészkő lelőhely

A világörökségi Neusiedl-tó - Leithagebirge természetvédelmi parkban, Purbach mellett, a Neusiedl-tó partján található a  Fischler-fejtő. Itt, a mészkőben található fosszíliák és kagylók arra utalnak, hogy a régiót egykor tenger borította.

A hegység legfelső sziklarétege nagyrészt az úgynevezett "Leithakalk" kőzetből áll. A "Leithakalk" a nyomás és a magas hőmérséklet kombinációja révén alakult ki jóval időszámításunk előtt. Egykor a Pannon-alföld felett tenger volt. A mészkőben még ma is találhatók kövületek és kagylók, a távoli múlt utolsó tanúi.

A Fischlerbruchhoz a patak mentén, a Kellergasse mentén jutunk el, majd a végén jobbra fordulunk a Friedhofsgasse-ra. Innen balra forduljon a Mariahilferkreuz kereszteződéséhez, a Kreuzweg mentén a mezei útra, majd tovább a domb fennsíkjára.

4. Madárkoncert a nádasban

Nationalpark Neusiedler See - Birdwatching

(c) Österreich Werbung/Nina Baumgartner (thecreatingclick.com)

A Neusiedlersee körüli széles nádasban számos madárfaj él. Különleges koncertélmény várja a természet szerelmeseit itt.

A Neusiedler See-Leithagebirge világörökségi természetvédelmi park öt települést foglal magában. Ez a régió tájképileg is sokat kínál, hiszen a Leithagebirge lankás lejtői lágy átmenetet képeznek a nagy sztyeppi tóhoz, amely gazdag fajgazdagsággal rendelkezik.

Itt, Európa második legnagyobb egybefüggő nádasában kora reggel egy nagyon szokatlan koncertnek lehetünk szemtanúi. A sűrű nádtengerből számtalan hang tör elő, és hangfelhőt hoz létre a térség felett. Kora reggel, napfelkeltekor különösen ajánlott a természetnek ez a koncertje. A nagy nádi pacsirták, a szakállasok vagy a tavi pacsirták versengenek, míg a mariszkusz pacsirta szó szerint megadja a hangot, ahogy felfelé és lefelé énekel a skálán. A madárdalnak két központi feladata van: új társak keresése vagy a versenytársak elriasztása.

Tartomány:Burgenland
GPS: 47° 30′ 0.00036″, 16° 24′ 59.99976″

Még nem érkezett hozzászólás!