» Szlovénia

» Szlovénia » Szávamente


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Megújul és turisztikai látványosság lesz a horvát hátárhoz közeli, kelet-szlovéniai Brežiceben, egy bájos középkori kisvárosban található víztorony, amelynek tetején kilátót alakítanak ki.


A város emblematikus építménye az ország második legrégebbi víztornya. Az épület, amely Szlovénia kulturális és technikai örökségének része, a középkori városfal maradványai közelében épült 1914-ben a város vízellátó rendszerének részeként, és 1983-ig működött is.

A 46 méteres négyszögletű kupolával ellátott szerkezet három kis erkéllyel is büszkélkedik, földszintjén pedig kávézó működik. Építési terveit elveszítették a történelem során, így az építész neve is ismeretlen maradt.
     
A tervek szerint kívül-belül felújítják az épületet, és felvonóval látják el, amely a kilátóra viszi fel az érdeklődőket. A felvonó nyolc embert lesz képes szállítani és mozgássérültek is használhatják majd. A belső térben történelmi tényeket bemutató plakátok és egyéb információk lesznek megtalálhatók.

Brežice a Száva és a Krka folyók egybefolyásánál fekszik, és több nemzetközi út is keresztezi itt egymást.

A város kulturális és történelmi hagyományokban gazdag. Egyéb látványosságai egy 527 méter hosszú vashíd, amely a Száva és a Krka folyókon halad át, valamint a Posavje Múzeum, amely az egyik legnagyobb múzeum az országban.

Brežice kastélyának Királyi terme minden évben helyszíne a Sevigc korabarokk és reneszánsz zenei fesztiválnak, a terem freskói káprázatosak.

Tartomány:Szávamente
Cím:Brežice
GPS: 45° 54′ 13.93056″, 15° 35′ 35.10924″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward