» Svájc

» Svájc » Valais » Zermatt


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zermatt az északi irányú Mattertalban található 1620 m tengerszint feletti magasságban. A város tejesen autómentes övezet, helyi közlekedésre csak elektromos meghajtású járművek használhatók.


Autónkat Täsch vagy Visp településeken tehetjük le. Innen egy fogaskerekű visz tovább; Visp esetében egy óra, míg Täsch esetében 10 perc a menetidő.

Látnivalók

Matterhorn Museum - Zermatlantis (részletek)

Kirándulások

Matterhorn (részletek)

Matterhorn glacier paradise. Európa legmagasabban található hegyállomása 3.883 m magasban van. A csúcson látogatást tehetünk a gleccser palotába is.

Gronergrat. A Gornergrat 1898 óta Svájc top kirándulóhelyei közé tartozik. A Gornergratbahn volt az első elektromos fogaskerekű vasút Svájcban. (részletek)

Rothorn. (részletek)

Sunnegga. A hegyállomástól a völgybe, Zermattba egy speciális rollerral (Kickbike) is visszatérhetünk. (részletek)

Klein Matterhorn. Nyáron a síelésre alkalmas terep a Klein Matterhorn mögötti Theodulgletscher hegyoldalra korlátozódik. A Furggstattel hatszemélyes sífelvonó tizennyolc tartóoszlopából tizenkettő közvetlenül a Theodulgletscher jegén áll – ilyen Svájcban készült először a világon. Ez az egyik azon kevés felvonók közül, melyek pályájukkal országhatárt lépnek át, Svájc és Olaszország határát.

A Klein Matterhornra kabinos felvonóval juthatunk fel. 2018 nyarán egy új, 3S rendszerű liftet helyeztek üzembe. Az új kötélpálya nyomvonala a majdnem negyvenéves, nagykabinos ingaüzemű régi lifttel halad párhuzamosan, amely (2929 méterről) a 3883 méter magas Klein Matterhornhoz vezet fel. A 28 személyes kabinok panoráma ablakait Swarovski-kristályberakásos, hegycsúcs motívumok díszítik. 

A 3820 méteren található felső állomástól egy hegybe vájt alagút vezet a svájci és olasz gleccser-sípályákhoz. Középtájt az alagútban egy hagyományos személyfelvonóval feljuthatunk a 3883 méteres hegycsúcs teraszára. A 360 fokos panorámában megcsodálhatjuk a Svájci-, Olasz-, és Francia-Alpok hegyeit és nem utolsósorban a "nagy testvért", a 4478 méteres Matterhorn-t is. 

Schwarzsee. A hegyi tóhoz (2.583 m) felvonóval juthatunk le (Matterhorn-Express, ) és ha kedvünk van, akár óriásrollerrel (Dirtscooter) is visszatérhetünk a völgybe.

5-Seenweg: A kirándulóút Stellisee, Grindjisee, Grünsee, Moosjisee und Leisee mellett vezet el.

Gornerschlucht szurdok: A szurdok Zermattból 15 perc alatt elérhető.

A világ leghosszabb függőhídja. A világ leghosszabb függőhídja több évi átépítés után 2017 augusztusában fog ismét megnyílni. A híd hossza 490 m.(részletek)

Zermatt-Visp: 37 km hosszú biketrail a Matter-völgyben

Monte Cervino: a Matterhorn olasz oldala (részletek)

Tartomány:Valais
Település:Zermatt
GPS: 46° 1′ 14.56788″, 7° 44′ 56.8212″
Honlap: https://www.zermatt.ch/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward