» Spanyolország

» Spanyolország » Valencia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Valencia a paella, vagyis a rizses, friss, tenger gyümölcseivel készült, fűszeres egytálétel hazája.


A legjobb programok Valencia-ban

#1 Turia kertek (Jardi del Turia)

#2 Ciutat de les Arts y les Ciencies

#3 L'Oceanografic

Látnivalók

Bioparc. Állatkert szabadon mászkáló állatokkal.

L'Iber Museo de Los Soldaditos de Plomo. Játékkatonák Múzeuma

Strandok. Több kék zászlós strand.

Óváros. Plaza de la Virgen köré szerveződött El Carmen negyed girbegurba utcácskáival.

Katedrális. Valencia első katedrálisát 1262-ben kezdték építeni. A katedrális mennyezeti freskóit Francesco Pagano és Paolo de San Leocadio olasz festők 1481-ben készítették. A mestereket Rodrigo Borgia pápai követ (a később VI. Sándor pápa) kérte fel a munkára. Az itáliai művészduó hivatalos pápai festőként dolgozott VI. Sándor pápasága alatt - sőt már korábban is, mikor a pápa még csak Valencia érseke volt. A mesterek munkáját így sok más délkelet-spanyolországi templom is őrzi. Az iratok szerint az elkészült freskó nem tetszett a templom elöljáróinak, és nem is akarták kifizetni az érte járó 3000 dukátot. A festők ekkor fellebbeztek a Valenciai kormányzathoz, és nyertek. A freskó jelentőségét mutatja, hogy az olasz reneszánsz spanyolországi megjelenésének egyik legkorábbi példája. A mesterek által használt freskótechnika - vízfesték felhordása a nedves falfelületre - akkoriban ritka volt Spanyolországban, és ez az alkotás lehet az egyetlen, ami ilyen jó állapotban megmaradt.

Selyembörze vagy Tőzsdepalota (Lonja de La Seda). A város legismertebb műemléke. A 15. században épült. Selyembörze a legszebb világi jellegű gótikus épületek egyikének számít Európában. 1996 óta az UNESCO Világörökségének kulturális helyszíne. 

Művészetek Városa (Ciutat de les Arts i les Ciències). Az öt épületből álló hatalmas és futurisztikus együttest a valenciai származású Santiago Calatrava és Félix Candela tervezte. A kulturális és tudományos központ több filmben is szerepelt már: itt forgatták a Holnapolisz című film jeleneteit és a Doctor Who, brit sci-fi sorozat egyik részét is.

Jardines del Turia. Gulliver játszótér

Oceanogràfic. Európa legnagyobb akváriuma, az óceán világát mutatja be

Museu de les Ciéncies Príncep Felipe. Príncipe Felipe Tudományos Múzeum

Hemisfèric. planetárium

Palau de les Arts Reina Sofía. Opera

L'Umbracle

Las Fallas fesztivál. Télűző ünnepségen parádékkal, tűzijáték bemutatókkal és a végén hatalmas tábortüzekkel várják a látogatókat. De ezek a tüzek már nem egyszerű kis máglyarakások, mint a 18. században az ácsmesterek műhelyei előtt, hanem pazar és több méter magas műalkotások. 2017 óta az UNESCO Szellemi kulturális világörökség védjegye alatt ünnepelhetik meg a valenciai télűző ünnepet.

Tartomány:Valencia
Cím:Valencia
GPS: 39° 28′ 11.667″, -0° 22′ 34.63716″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward