» Spanyolország

» Spanyolország »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, a Baleár-szigetek tagja, mely a Földközi-tengerben, az Ibériai-félszigettől keletre található. A szigetcsoport többi tagjához (Ibiza, Formentera, és Menorca) hasonlóan kedvelt turistacélpont., a 90-es évek második felében a szigetre látogató turisták száma megközelítette az évi hétmilliót, 2007-ben pedig már 9,91 millióra növekedett.


A spanyol királyi család nyári rezidenciája

Látogatható a spanyol királyi család mallorcai nyári rezidenciájának több mint kilencezer négyzetméteres kertje. A Palma városában található Marivent-palota az elmúlt több mint negyven évben csak kiváltságos vendégek járhattak. 

A palotát övező kertben mintegy negyvenféle, a mediterrán térségben őshonos növény, például füge-, citrom- és pálmafák szegélyezte sétányokon, rózsabokrok között barangolhatnak a látogatók. A lugasokban elhelyezték a világhírű képzőművész, Joan Miró tizenkét bronzszobrát, így a park egyben kiállítótérré is vált. A kert ingyenesen látogatható.

A palotakert az év kilenc és fél hónapjában fogad látogatókat, a fennmaradó időben a királyi család használja az ingatlant. Hagyományosan itt töltik a húsvéti nagyhetet, valamint július 15. és szeptember 15. között a nyári vakáció jelentős részét.
    
A spanyol királyi család 1973 óta tölti a nyarakat a Marivent-palotában, amelyet egy görög mecénás, Juan de Saridakis építtetett 1923-ban. Az ingatlanhoz teniszpálya, úszómedence is tartozik, valamint közvetlen lejárata van a tengerpartra.

A palotában több európai nemesi család vendégeskedett már, például 1986-ban Károly herceg, brit trónörökös feleségével Dianával és fiaival.

Tramontana-hegység

Cím:Palma de Mallorca
GPS: 39° 34′ 10.5618″, 2° 39′ 0.57708″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward