» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Trentino


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Val di Non látnivalói.


Santuario di San Romedio

Castel Thun

A Val di Non (Non-völgy) almaültetvényei között fekvő csodálatos kastély. Belül megcsodálhatja az eredeti, 16. századi berendezést, valamint a műalkotásokat, fegyvereket és porcelántárgyakat. Aki szereti a történelmet, annak kötelező!

A 13. század közepén épült kastély egy domb tetejéről nyílik a Val di Nonra, amely tavasszal, az almafák virágzásakor fehérbe öltözik. Ez a kastély évszázadokon át a Thun család, a trentinói nemesség egyik legrégebbi és leghatalmasabb családjának rezidenciája volt.

Ami a bejáraton belépve lenyűgöző, az a tökéletes állapotú berendezés, beleértve a csodálatos, gazdagon berendezett és fenyőfával díszített Püspöki Szobát. Ezen kívül itt művészeti gyűjtemények, antik bútorok, fegyverek, porcelántárgyak, hintók. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a vidéki nemesek évszázadokkal ezelőtti udvari életének hangulatát újra megteremtsék.

Castel Valer

A Castel Valer gyönyörű panorámás helyen, almafák és szőlőültetvények között, 40 m magas tornyával mutatkozik be.

A Castel Valer egy középkori vár, amely a 13-16. században épült a Non-völgyben, a Dolomitok lábánál, egy eredetileg római kori váron. A kastély 1438 óta a Spaur család tulajdonában van, és ma elsősorban rendezvényhelyszínként használják. A Valer 88 szobából áll, teljesen berendezett, antik bútorokkal, 2 kápolnával, 2 terasszal és több kerttel, körülvéve körülbelül 10 hektár földdel.

A Valer-kastély szokatlansága abban rejlik, hogy a kastélyt még mindig ugyanaz a nemesi család lakja. Mindaz, amit a látogató kívül és belül egyaránt megcsodálhat, nem múzeumszerű összeállítás, hanem egy évszázadokon átívelő, szerves történelmi fejlődésnek felel meg, egészen napjainkig. A Valer-kastélyba belépve a látogató időutazásra indul, amelyen Európa történelmét láthatja elhaladni. A Spaur grófok családja 1368 óta folyamatosan itt élt, de erről az Európa nagy történelmétől látszólag elszigetelt területről, Tirol, az Osztrák-Magyar Monarchia, Bajorország és Közép-Európa más monarchiáinak történelmében is kiemelkedő helyet foglalt el.

Idegenvezetők vezetik végig a közönséget a Szent Valéria kápolnán, a lócsarnokon, a hídon, az udvaron és a kerteken, a pincén, a címerteremben, a gótikus konyhán és a hozzá tartozó műtermeken, a termeken és boltíveken, valamint a "madruzzói" kamrákon. A vezetett túrák óránként zajlanak, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Castel Coredo

Lago di Santa Giustina

Lago di Tovel

A Lago di Tovel Trentino legnagyobb természetes tava, a csodálatosan tiszta, gyönyörű zöld és kék árnyalatú vizéről híres, látványos, sziklás hegyekkel körülölelve. 

Tartomány:Trentino-Alto Adige
Cím:Val di Non
GPS: 46° 18′ 38.07288″, 11° 3′ 45.2538″
Honlap: https://www.visitvaldinon.it/it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward