» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Trastevere egy eldugott, zegzugos festői negyed, amely egykor munkások és kézművesek lakhelye volt, ma boltokat és éttermeket találunk itt.


A Trastevere napjainkban is megőrizte korábbi hangulatát. A kis utcácskákban sok mesterember és kézműves rendezte be kis boltját, műhelyét. Ha valóben egyedi és nem tucatáru emléket keresünk Rómából itt jó eséllyel megtaláljuk.

Porta Portese

Róma leghíresebb bolha piacát a Trastevere közelében találjuk. A Porta Portese csak vasárnaponként van nyitva. Rengeteg árus kínálja temékeit, régiségeket, cipőket, ruhákat, könyveket stb.

Róma nyüzsgő Trastevere negyedének szívében található a város legrégebbi gyógyszertára, amely a 16. századból származik.

Nyitva tartás: Csak vasárnap

Santa Maria della Scala gyógyszertár

A Santa Maria della Scala gyógyszertár, eredeti nevén "spezieria", nevét a közeli Santa Maria della Scala templomról és kolostorról kapta; a kolostor második emeletén volt egy patika, amely eredetileg a kolostor belső és kizárólagos használatára nyílt. Itt a kolostor vallási rendje, a karmeliták termesztették, készítették és árusították a fűszereket és gyógyszereket. Ezt 1954-ig tették, amikor is ezt az ősi gyógyszertárat bezárták.

Stratégiai elhelyezkedésének és a Szent Péter templomhoz való közelségének köszönhetően a Santa Maria della Scala gyógyszertárát idővel bíborosok, hercegek és még pápák is kezdték patronálni, olyannyira, hogy a "pápák gyógyszertárának" is nevezték.

A 18. században a patikában elkezdték a jövő gyógyszerészeinek képzését is; a növények tulajdonságait tanították, herbáriumokat állítottak össze és a gyógyszereket tudományosan katalogizálták.

Míg az épület földszintjén ma egy modern gyógyszertár működik, az emeleten megmaradtak az egykori patika helyiségei, amelyek előzetes bejelentkezés alapján egyénileg vagy vezetett túra keretében látogathatók.

Olyan lesz, mintha visszalépnénk az időben, miközben megfigyelhetjük a freskós mennyezetet, amelynek közepén a karmeliták címere látható, az eredeti 18. századi fabútorokat, a herbáriumot, valamint a gyógyszerek mérésére szolgáló eredeti műszereket, a tablettakészítés eredeti gépeit, az olajmalmokat, mozsarat, alembikus lepárlót, vázákat és majolikákat.

Az itt őrzött számos gyógyszer között található a legendás "teriaca" is, amelyet az ókori római idők óta használtak mérgek és más betegségek ellenszereként, és amely 57 különböző anyagból, köztük viperahúsból állt össze.

A látogatás végén megvásárolhat néhány olyan terméket, amelyet még mindig az ősi receptek alapján készítenek.

Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:00153 Trastevere Róma
GPS: 41° 53′ 24.91789″, 12° 28′ 27.60841″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward