» Olaszország

» Olaszország » Marche » Adriai tengerpart


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Monte Conero (572 m) lábainál fekszik az olasz Adria egyik legszebb, legexkluzívabb partszakasza. A mészkősziklák között megbúvó kristálytiszta vizű kis fürdőöblök némelyikéhez csak csónakkal juthatunk el.


Az olasz Riviérán itt a legfestőibb tengerpart. Számos kisebb, rejtett, gyönyörű part is felfedezhető a Riviera del Coneron, amelyek csónakkal, vagy titkos utakon érhetők el. Ilyen rejtett strandok pl. a híres Due Sorelle, vagy a Gabiani.

Riviera Conero strandjai nem homokosak, hanem inkább kavicsosak és sziklásak: a tenger színe ezért is olyan különleges és kristálytiszta.

A partszakaszon 4 település osztozik:

Portonovo, apró kavicsos strandja a Kék Zászlós strand. Portonovo máig megtartotta régi, természetes báját, mivel a Conero természeti park területén található, ahol az építkezések tiltottak.

Mezzavalle álomstrandja egy félhold alakú mészkőöbölben fekszik, amelyet a magasodó Conero hegység véd. A finom kavicsos homokos természetes strandot csónakkal vagy gyalogosan, egy szép parti sétányon lehet megközelíteni Portonovóból, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Adriai-tengerre.

Sirolo, Monte Conero, Conero, Strand, Riva, Marche
Sirolo (c) pixabay

Sirolo strandjai a Spiaggia San Michele és a Spiaggia Urbani.

Numana strandjai Due Sorella sziklastrand, a Porto Turistici di Numana strand Kék Zászlós strand. Itt van a legnagyobb élet.

Porto Recanati

A Monte Conero a Conero Park természetvédelmi terület része, amelynek 5800 hektárján 18 kiépített turistautat lehet bebarangolni. A megfáradt túrázókat a tengeri panoráma várja, távol a turisták tömegétől, és zajától.

Tartomány:Marche
Cím:Riviera del Conero
GPS: 43° 36′ 55.40616″, 13° 31′ 48.72396″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward