» Olaszország

» Olaszország » Sicilia » Szicília


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Keresztapa c. filmet nem Corleonéban, hanem Taormina közelében Forza d'Agro és Savoca városában forgatták.


Mario Puzo amerikai író regénye nyomán 1972-ben Francis Ford Coppola készített filmet az olasz maffiáról. Nagyon sok jelenetet Szicílián vettek fel. A család feje Don Vito Corleone, aki az olasz maffia szinonimája lett, ezért Corleone falu lakói nem akarták, hogy a település nevével össze legyen kötve a maffia. Ezért máshol forgatott Coppola. A hegyen lévő Forza d’ Agro és Savoca városából fantasztikus panoráma nyílik a tengerre, az öbölre.

Forza d'Agro: itt található a templom, ahová a faluban Michael (Al Pacino) először sétál be. A kocsma, ahol iszogatott Al Pacino a filmben még ma is működik.

Savoca: itt meglátogathatjuk azt a házat, ahol Michael megismerkedett Apollóniával, a fogadós lányával. Szintén itt található a Chiesa di Santa Lucia nevű templom, ahol később összeházasodtak. A picike templom hangulata magával ragadja az utazót. A Vitelli bárban forgatta 1972-ben Francis Ford Coppola a Keresztapa egyes jeleneteit. A bár ma is működik. Fényképeszkedni is lehet maffiasapkával és lefűrészelt csövű puskával. Híres a bár citromgranitája és fagyija.

Tartomány:Sicilia
Cím:Forza d'Agro és Savoca
GPS: 37° 57′ 20.7774″, 15° 20′ 22.87932″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward