» Olaszország

» Olaszország » Marche


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A cseppkőbarlang sziklái között egy templomot építettek a 19. században. Kedvelt instagram-helyszín.


Az olaszországi Genga település melletti barlangot már a 10. századtól használták menedékként a helyiek. Amikor a barlangokban és környékükön régészeti ásatásokat folytattak, számos "kút" került elő. (tele búzával, vagy emberi csontokkal) amiből arra a következtetésre jutottak, hogy a barbár fosztogatások idejében gyakran menekültek ide a környékbeli emberek.

A Santa Maria infra Saxa kápolnát, mint remetekolostort 1029-ben bencés iratok már említik. Az épület a maga puritán egyszerűségével a sziklafalnak simulva, félig a sziklába faragva áll ott már több mint 1000 éve!

Valadier temploma

A grotta annyira ismert vallási központtá vált a 19. Század elején, hogy a gengai születésű XII. Leó pápa 1828-ban utasításba adta, hogy a sziklán belül egy templomot kell felépíteni Boldogságos Szűz Mária tiszteletére.

A templomot névadója, Giuseppe Valadier olasz építész tervezte. A nyolcszögletű templomot kupola fedi. Teljes egészében fehér mészkőblokkokból építették, melyet a barlang fölötti kőbányában fejtettek ki. Az oltár alabástromból, a Szűz Máriát és a gyermek Krisztust ábrázoló szobor fehér carrarai márványból készült Antonio Canova szobrász híres műhelyében. Biztonsági okokból, az eredetit a Parish Genga múzeumban tartják.

Amikor a barlangokban és környékükön régészeti ásatásokat folytattak, számos "kút" került elő. (tele búzával, vagy emberi csontokkal) amiből arra a következtetésre jutottak, hogy a barbár fosztogatások idejében gyakran menekültek ide a környékbeli emberek.

Tartomány:Marche
Cím:S. Vittore di Genga
GPS: 43° 24′ 9.54986″, 12° 58′ 32.9093″
Honlap: http://www.frasassi.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward