» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Garda-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Garda-tó a gazdag mediterrán flórának és az általában kellemes klímának köszönhetően a turisták egyik legnépszerűbb úti célja Észak-Olaszországban. Itt található a híres Gardaland.


Az Alpok és a Pó-síkság határán elterülő, 370 négyzetkilométer területű, 52 kilométer hosszú, legnagyobb szélességénél 17 kilométer széles Garda-tó Olaszország legnagyobb tava. Trentino-Alto Adige, Lombardia és Veneto régiók határán fekszik.

Már az ókori rómaiak számára is luxusnak számított itt eltölteni a pihenést. Sirmione és Desenzano városában az ő nyomaikat, néhány villa gyönyörű mozaik maradványait nézhetjük meg. A Garda-tó partján fekvő városok többsége felkapott üdülőhely, mivel mind különböző jellegűek, hajóval könnyen átjuthatunk egyikből a másikba, ha változatosságra vágyunk.

Sirmione a tó déli partján fekszik, legszembetűnőbb és egyben jelképes eleme a Scaligera kastély, mely közvetlenül a parton áll. A városka keskeny, középkori utcácskáin mindig nyüzsög az élet, a nyári hónapok tömegeket vonzanak ide.

Desenzano egy hagyományos, hétköznapi olasz város.

Riva del Garda igazi turistaparadicsom. A tóparton leginkább fagyizókat, kávézókat és éttermeket találunk, de a városban helyet kaptak az üzletek és a piacok, így mindent beszerezhetünk. 

A Garda-tó keleti partja mentén található üdülőhelyek (Riviera di Garda) Veneto területén belül: Lago di Garda, Lazise, Bardolino, Garda, Malcesine, Peschiera del Garda, Torri del Benaco, Brenzone. Trento-Alto Adige megyén belül: Riva del Garda, Arco, Nago-Torbo

Lombardián belül: Sirmione, Desenzano del Garda, Lonato, Padenghe sul Garda, Moniga del Garda, Manerba del Garda, San Felice del Benaco, Salo, Gardone Riviera, Toscolano-Maderno, Gargnano, Tignale, Tremosine, Limone sul Garda. 

Tremosine és Gardone Riviera a I borghi più belli d’Italia szövetség tagjai.

SZIGET

Isola del Garda

FÜRDÉS

Strandok a Garda-tó partján (részletek)

Gardacqua fedett és szabadtéri fürdő Garda-ban

Acquapark La Quiete, vízipark Desenzano del Garda-ban

Riovalli Acquasplash, vízipark Cavaion Veronese-ben (Affi)

Cavour vízipark (részletek)

Waterland Le Ninfee (részletek)

Parco Acquatico Le Vele (részletek)

SZÓRAKOZTATÓPARK

Canevaworld MovieLand Park (részletek)

Canewaworld vízipark (részletek)

Gardaland (részletek)

Gardaland See Life akvárium (részletek)

KALANDPARK

Park Jungle Adventures (San Zeno di Montagna, Largo di Garda)

Busatte Adventure - Mászópark Torbole-Nago-ban

South Garda Karting, Desenzano del Garda

ÁLLATKERT

Centro Tutela Parco Natura Viva-Safari Park. 1500 állat, 260 állatfaj (részletek)

Reptiland. Csúszó-mászók óriási gyűjteménye: kígyók, tarantulák, óriási bogarak és skorpiók.(Riva del Garda, Piazza Garibaldi)

Gardaland See Life akvárium (részletek)

Parco faunistico "Al Bosco", vadaspark Valpolicella-ban (Grezzana)

FELVONÓ

Monte Baldo, Malcésine. A kabinos felvonó hegyállomása 1800 m magasan található. (részletek)

Libegő Prá Alpesina: A libegő a Monta Baldo trentinói oldaláról indul. A hegyállomástól egy panoráma sétaúton a Monta Baldo kabinos felvonó hegyállomása elérhető. (részletek)

VÁRAK

Scaligeri tóparti kastélyok Sirmione, Malcésine, Torri del Benaco és Riva körül. A Scagligeri dinasztia Verona és Garda-tó területének irányítói voltak a 13. és a 14. században.

A Garda-tó partján, Sirmione városában álló Scaligero kastély, később a velenceiek, majd a franciák és az osztrákok kezébe került. A 31 m magas, ötszögletű torony a tó kékje mögül és a Monte Baldo hegy zöldje előtt kiemelkedve azonnal megkapja a szemet. A kastélyhoz fűződő érdekes történet, hogy 1786-ban Goethet letartóztatták, mert az épületről készült vázlatait túl gyanúsnak találták. (részletek)

Avio vára: A Garda-tónál, Monte Baldo lábainál fekszik Avio vára, amely Trentino legfontosabb várai közé tartozik. (részletek)

SZÉP KILÁTÁS

Madonna di Montecastello. A remeteség a pazar kilátás miatt a kirándulók kedvelt célpontja, 700 m magasban a tó felett fekszik. (részletek)

Eremo Santi Benigno e Caro. A remeteség két óra gyaloglással éthető el Monte Baldo felvonó középállomásától. Megéri a gyaloglás, a remeteségnél gyönyörű kilátás fogadja a kirándulókat. (részletek)

Marmitte dei Giganti. A jégkorszaki gleccserbarlangoknál lévő hajtűkannyar parkolójából lenyűgöző a kilátás, a tó teljes szépségében mutakozik meg. (részletek)

Monte Brione. A 376 m magas mészkőhegyre gyalogutak vezetnek. A Garda-tóra kitekintő kilátók közül a legkülönlegesebb egy bunker, melyet 1860-ban az osztrákok építettek. (részletek)

Riva erőd. A romos erődből jól belátható a tó, egykor ezt a célt is szolgálta. Sokáig bevehetetlen volt a 200 m magas sziklára épült vár. (részletek)

Rocca di Manerba. A várból ugyan már csak romok látszanak, de a kilátás miatt érdemes ide egy kirándulást tenni. A vár környéke természetvédelmi terület. (részletek)

Terrazza del Brivido: lélegzetelállító kilátás nyílik a tóra Tremosine teraszairól.

PARK ÉS KERT

Parco Giordano Sigurta (részletek)

Giardino Botanico Hruska, Gardone Riviera. Botanikus kert 8 ezer nyövénnyel. A botanikus kert azonban sokkal több egy egyszerű kertnél, a hatalmas fák között vízesések csobognak, a félreeső zugokban pedig modern szobrok fedezhetők fel.(részletek)

MÚZEUM

Museo dell Olio: a múzeumban mindent megtudhatunk az olívaolaj.(részletek)

Történelmi citrom üvegházak. (részletek)

Il Vittoriale, Gardone Riviera. Gabriele d'Anunzio, olasz költő bizarr otthona. (részletek)

Museo delle Palafitte (Ledró-tó). Bronzkori település leleteit mutatják be. Molina di Ledro faluban bronzkori cölöpépítményt, bronzkori lakhelyet rekonstruáltak.(részletek)

Grotte di Catullo, Sirmione. Római fürdő maradványai. (részletek)

Római villa a 3. századból. Desenzano del Garda.

VÍZESÉS

Parco delle Cascate. Cascate del Varonne 87 méteres vízesés. (37020 Molina, Via Bacilieri 1.) (részletek)

PANORÁMAÚT

A tó körüli autóút a világ leghíresebb panorámaútjai közé tartozik. Salo és Riva del Garda közti szakaszon 33 alagút található!

KERÉKPÁRÚT

2021-re a Garda-tó körül egy sziklára épült bicikliút épül. Erről itt és itt olvashatsz többet.

KIRÁNDULÁS VERONÁBA

Verona Európa egyik legromantikusabb városa, a szerelmesek kedvelt úticélja. (részletek)

Tartomány:Veneto
Település:Castelnuovo del Garda
GPS: 45° 26′ 28.96584″, 10° 45′ 29.57364″
Honlap: http://www.visitgarda.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward