» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Cinecittában 1937 és 1989 között forgatott alkotásoknak állít emléket az egykori római filmgyárban látható állandó kiállítás, amely 120 produkció eredeti díszleteit és jelmezeit mutatja be.
A Cinecitta megmutatkozik című kiállítás az olasz főváros egyik jelképének számító állami filmgyár történetét mutatja be az 1937-es alapítástól a nyolcvanas évek végén történt privatizációig. A Cinecitta fénykorát lehet végigkövetni a második világháború előtti fehér-fekete filmkockákon, a háború alatti híradókon, majd az ezt követő neorealista filmeken keresztül egészen a római stúdiókban forgatott nagy amerikai produkciókig és az olasz dolce vita időszakában készült alkotásokig.

A nemzetközi filmtörténet olyan alkotásainak titkaiba lehet bepillantani, mint a Cinecittában 1959-ben forgatott Ben Hur.

A kiállítás a legendás filmstúdióban született több ezer film egy részét eleveníti fel többek között az eredeti jelmezeken keresztül, amelyeket a filmgyárban dolgozó rendezők a mindenkori legnevesebb olasz szabóságoktól, jelmeztervezőktől rendeltek. Láthatók például a Nicoletta Ercole tervezte jelmezek, amelyek a Luchino Visconti, Federico Fellini és Francis Ford Coppola által Cinecittaban forgatott filmek számára készültek.

A filmgyár részét alkotó kiállítás a 2014 februárjában megnyitott Miért Cinecitta 1937-1945? Című, a filmgyár alapítását és első éveit bemutató tárlat folytatásának számít.

Megközelítés: METRO A - Cinecitt? megálló
Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Róma, Via Tuscolana
GPS: 41° 50′ 58.4839″, 12° 34′ 28.31016″
Honlap: http://www.cinecittasimostra.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward