» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána

A legszebb strandok a toszkán tengerparton Livorno és Maremma között


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Rimigliano Parktól a Baratti-öbölig, Castiglione della Pescaia és Orbetello felé.


Aa legszebb strandok, amelyeket nem szabad kihagyni Toszkánában. Kezdjük a Livorno tartományban találhatóakkal, majd folytatjuk a Maremma partvidéke felé (északról délre haladva).

1. CALAFURIA STRAND ÉS SZIKLÁK

Az azonos nevű torony jelzi a zátonyt Livornótól délre, az Aurelia híd alatt: gyönyörű tenger, klasszikus búvárkodási célpont várja azokat, akik vállalják a sziklákhoz és a kavicsos parthoz való leereszkedést.

2. SPIAGGE BIANCHE (ROSIGNANO MARITTIMA, LI)

Rosignano Solvay és Vada között. A karibi színek - a fehér tengerpart olyan finom, mint a talkum, a türkizkék tenger - a Solvay által az 1900-as években kibocsátott kalcium-karbonátnak köszönhetőek, de a víz és a szolgáltatások minőségét tanúsító zászló kékje nem mesterséges. A toszkánai regionális környezetvédelmi ügynökség által a tengerpart bizonyos területein elrendelt állandó fürdőzési tilalom betartására vonatkozó kötelezettség továbbra is fennáll.

3. RIMIGLIANO PARK (SAN VINCENZO, LI)

San Vincenzótól délre egy nagyon hosszú, mély, dűnékkel és vadfenyőerdőkkel körülvett tengerpart, amelyhez (számozott) kerékpárútról is lehet jutni.

4. BARATTI-ÖBÖL (PIOMBINO, LI)

Hosszú strand, évszázados fenyőfák csodálatos hátterével, ősi vasmaradványoktól fényesre csiszolt homok, sekély vízzel felmelegített átlátszó víz: a toszkán tenger ikonja a legjobb formájában.

5. STERPAIA PARK (PIOMBINO, LI)

Egy kilométer hosszú strand finom, tiszta homokkal és átlátszó vízzel, a mögötte lévő fenyőerdő árnyékával és szolgáltatásaival. A partvonal lidókra és nagy szabad szakaszokra oszlik.

6. CALA VIOLINA (SCARLINO, GR)

Könnyű beleszeretni ebbe a zöldövezetekkel keretezett strandba, finom homokjába és kristálytiszta tengerébe. A gyalogosan bejárható szakasz nem tántorítja el a sok látogatót.

7. LE ROCCHETTE (CASTIGLIONE DELLA PESCAIA, GR)

Finom homok és kék tenger a magánlétesítményekkel rendelkező szakaszokon, de a strandot észak felé lezáró hegyfok mentén kis öblök is vannak búvárkodásra.

8. CALA DI FORNO (MAREMMA PARK, GR)

A szigorú földhasználati szabályok által védett terület a Maremma Regionális Park legfényesebb gyöngyszeme. A toscanai Magliano településen.

9. CALA DEL GESSO (MONTE ARGENTARIO, GR)

Az apró kavicsokból álló homokos part a hegyfok egyik legszebb strandja, és a kilátás az igényes ösvény mentén megéri a fáradságot.

10. TOMBOLO DELLA FENIGLIA (ORBETELLO, GR)

A tenger és a fenyőerdő között elterülő, védett, kerékpárutakkal átszőtt homokos terület. A nyugalmat és a pihenést a parkolókból való kimozdulással lehet elérni.

Tartomány:Toscana
Település:Livorno

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward