Legfrissebb hírek

Olasz hírek

Velence: Látogatható Olaszország egyik legvarázslatosabb helye

Több ezer bokor keresztbe-kasul bonyolult ösvényt alkot: a velencei San Giorgio szigetén található Borges labirintus először nyílik meg a nagyközönség előtt.

A vizigótok elől menekültek: Velence 1600. évfordulóját ünnepli

Velence városa pénteken Stravinsky-koncerttel ünnepli 1600 évvel ezelőtti alapításának évfordulóját a Szent Márk-bazilikában.

Velencei Építészeti Biennále: Háború dúl a palazzo tulajdonosok és Velence polgármestere között

Háború tört ki a lagúnaváros polgármestere és a palazzók tulajdonosai között nem sokkal a Velencei Építészeti Biennále szombati kezdete előtt.

Velence: Kifelé a lagúnából!

Az "MSC Orchestra" tengerjáró hajó mintegy 650 utast vett fel szombaton Velencében.

Szicíliában ezeréves erődítmény bukkant elő egy tó vizéből

Mazzallakkar erőd építése több mint ezer évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor egy arab kolónia megalapította Zabut városát.

Új olasz bejegyzések

Urbino

Urbino óvárosa 1998 óta a Világörökség része. Máig őrzi reneszánsz arculatát, keskeny utcáival azt a benyomást kelti, mintha a városban a középkor óta megállt volna az idő. 1483-ban itt született Raffaello, a reneszánsz egyik legnagyobb festője.

Velence és Tintoretto

A velencei reneszánsz jeles mestere egész életében szülővárosában élt és alkotott.

Lago del Predil

Az olasz-szlovén határon fekszik a Lago di Predil. A tó partja mellől egy szerpentin vezet a Predil-hágóra.

Pietrasanta

Az utóbbi évtizedekben a Pietrasanta szabadtéri múzeummá vált, ahol a látogatók a sok galéria és a köztéri szobrok között csodálhatják meg a legmagasabb szintű kortárs művészetet.

Venzone

A városka szépsége miatt a I borghi più belli d’Italia szövetség tagja.

A Dolomitok legszebb kirándulóhelyei

Bletterbachschlucht - Grand-Canyon Dél-Tirolban

Bletterbach mesés szépségű szurdokát Dél-Tirol Grand Canyonjának is nevezik.

Gilfenklamm - Cascate di Stanghe

Itt a Ratsching-patak fehérmárvány-szurdokon tör át - a szurdokon szép túraútvonal (2,5 km) vezet végég.

Karersee / Lago di Carezza

A dél-tiroli Carezza-tó (Karersee) 1519 m magasan fekszik. Ez az egyik legszebb alpesi tó, környéke természetvédelem alatt áll.

Burkhardklamm

A szurdokot 1899-ben nyitották meg a közönség előtt, de csak az első világháború után épültek ki a pallók és fahidak, amelyek megkönnyítik a közlekedést a szurdokban.

Lago di Misurina

A páratlan szépségű Misurina-tó a Sexteni Dolomitokban található 1745 m-rel a tengerszint fölött. A tó körüli mikroklíma nagyon jót tesz a légúti megbetegedésben szenvedőknek.

Lago di Molveno

2016-ban a tavat az olasz turisztikai szövetség Olaszország legszebb tavának választotta. A kristálytiszta vizű, türkizkék tavat a Dolomitok ölelik körbe.

Heilig Kreuz zarándoktemplom

Heiligkreuz a dél-tiroli zarándoktemplomok egyik gyöngyszeme.

Meráni magaslati túraút

A fantasztikus kilátással rendelkező meráni magaslati túraút 1500 m magasban található.

Lago di Sauris / Passo del Pura

A Passo del Pura hágó legmagasabb pontja 1418 m magasban van. A hágóhoz vezető hajtűkanyarokban gazdag úton van a Lago di Sauris tó, itt található a második legmagasabb gát Európában.

Partschins-i vízesés

Partschinser Wasserfall Dél-Tirol egyik legimpozánsabb természeti látványossága, ráadásul könnyű megközelíthetőségének köszönhetően népszerű családi kirándulóhely, a 100 m magas vízeséshez szép turista út vezet. A legjobb időszak a látogatásra, közvetlen hóolvadás után, májusban, júniusban, ilyenkor a legimpozánsabb a zuhatag.

Pragser Wildsee / Lago di Braies

A Pragser Wildsee Tirol egyik legszebb tava, 1496 m magasan fekszik. Festőien szép ahogy a hegy tükröződik a tó sötétzöld vízében.

Ritten élményhegy

Már a feljutás a hegyre is nagyon izgalmas: fogaskerekű és kabinos felvonó repíti fel az utasokat.

Tarvisio - Monte Lussari

Tarvisio házi hegyén, a Monte Lussari tetején egy híres szentély található.

Reschensee és Reschenpass

Télen síelők, nyáron kirándulók lepik el a tó környékét. Felejthetetlen látvány a duzzasztott tóból kiemelkedő templomtorony.

Serrai di Sottoguda szurdok

A szurdok egyike az olasz Alpok legjelentősebb természeti csodáinak.

Róma, az örök város

Róma legrégebbi piaca - Campo de' Fiori

Róma legrégebbi piacán a Campo de' Fiorin friss gyümölcsöket, zöldségeket, sajtokat, húsokat és virágokat vásárolhatunk. Ezen a téren végezték ki Giordano Brunót 1600. február 17-én.

Forum Romanum

A Forum Romanum az ókori Róma fő köztere volt.

Musei Vaticani-Vatikáni Múzeumok

A Vatikán múzeumai a római katolikus egyház gyűjteményét mutatják be. A múzeumegyüttes a világ egyik legjelentősebb műgyűjteménye: 200 ezer műalkotásból 20 ezer látható. Kihagyhatatlan a Sixtus-kápolna megtekintése!

Angyalvár / Castel Sant' Angelo

Az Angyalvár eredetileg Hadrianus császár síremlékének épült 135 és 139 között, majd sokáig a császárok temetkezőhelye volt.

Colosseum

"Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elpusztul Róma és a világ is." A Colosseum Olaszország leglátogatottabb műemléke, évente több mint 6 millióan keresik fel. A kínai nagy fal mögött a világ második legnépszerűbb szabadtéri régészeti emléke. Több évi restaurálás után az amfiteátrum visszanyerte eredeti sárgás-fehéres színét, amelyet az építéséhez használt mészkőféle, a travertínó ad neki.

A római Pantheon

A Pantheon a legjobb állapotban megmaradt ókori épületek egyike. I.e 27-ben emeltette Marcus Vipsanius Agrippa a korabeli Róma minden istenének együttes tiszteletére.

Szent Péter bazilika

A bazilikát Donato Bramante olasz építész és festő tervezte, de a felépült templomot soha nem láthatta, művét halála után a reneszánsz egy másik óriása, Michelangelo fejezte be.

Róma gyerekekkel

Első pillantásra Róma, tele múzeummal és műemlékekkel nem tűnik különösen családbarát vakációs célpontnak. Azonban, ha jól összeállítjuk a programot a gyerekek sem fognak unatkozni. Íme néhány ötlet!

Spanyol-lépcső

A magyarul Spanyol-lépcsőnek nevezett lépcsősor olaszul a Trinita dei Monti névre hallgat a tetején álló templom után.

Fontana di Trevi / Trevi-kút

A Trevi-kút Róma egyik legnagyobb és legismertebb szökőkútja. Aki jobb kézzel a bal váll fölött pénzt dob a kútba, az mindenképpen visszatér az örök városba.

TOP 10 - A legkeresettebb attrakciók

Toszkána

Ponte Vecchio - Firenze híres hídja

Az 1345-ben épült firenzei Ponte Vecchio a világ egyik leghíresebb hídja.

Elba

Ha a strandolás már unalmas, a festői Elba szigetén akvárium, és egy minibánya színesítheti a nyaralást vagy akár Napóleon rezidenciáját is felkereshetjük.

Giardino di Boboli / Boboli kert

A Boboli-kert a Palazzo Pitti mögött terül el, amely az olasz reneszánsz kertek kiemelkedő példája. Szépsége miatt Olaszország egyik leghíresebb kertje. A kert a város egyik legnagyobb parkja, játszótere közkedvelt a firenzei családok körében.

Firenze gyerekekkel

Firenze az Arno folyó két partján terül el. A várost a "reneszánsz bölcsőjeként" is emlegetik. Történelmi belvárosa a Világörökség része.

Campanile di Giotto - Harangtorony Firenzében

1334-ben készült a 84,7 méteres, márványberakásos gótikus harangtorony a firenzei dóm mellett. A köznép ma is Giotto tornyának hívja.

Gucci Múzeum

Egy firenzei palota ad otthont a neves olasz világmárka, a Gucci történetét feldolgozó múzeumnak.

Monteriggioni

Monteriggioni-t a Sienai Köztársaság építette az 1200-as évek első felében, Firenze megállítására. A fallal körülvett középkori erődítmény tornyai ma a toszkán várak legépebben maradt, szép példái.

Pisai ferdetorony

A világörökségek közé tartozó pisai ferdetorony, a Torre di Pisa a világ egyik leghíresebb műemléke. Az 58,5 méter magas épület már 1173-as elkészülte után elkezdett dőlni.

Cortona - a Napsütötte Toszkána városa

Cortona építészetét a középkori motívumok uralják, apró, szűk utcákkal. A város egy hegyoldalban, körülbelül 600 méter magasan helyezkedik el, lenyűgöző látványt nyújtva az alatta elterülő Val di Chiana vidékre.

Montepulciano

Montepulciano megőrizte eredeti középkori báját. A város környéke az egyik leghíresebb borvidék Olaszországban.

Nyaralás a tengerparton

Viareggio

A toszkán tengerparti város fő látványossága homokos strandja és pálmafás sétánya, melyet art deco stílusú villák és teraszos kávézók öveznek.

Comacchio

Comacchio Ferrara közelében található, a Pó-deltában. A 23 km hossszú homokos tengerparton 7 strand van.

Grado

Grado, L'Isola del Sole, a Nap szigete. Észak-Olaszország keleti csücskében, az Adriai lagúna közepén, több kisebb szigeten fekszik. A gyerekek örömére a víz mindig tiszta és lassan mélyülő.

A 10 legszebb olasz sziget

A amerikai TripAdvisor felhasználóinak értékelése alapján elkészítette listáját a legszebb olasz szigetekről.

A 10 legszebb olasz strand

A Turismo Italia News olasz turisztikai portál összeállította a legszebb olasz strandok rangsorát.

Jesolo

Jesolo tengerpartja, Lido di Jesolo 15 km hosszú, finom homokkal borított partszakasz.

Bibione

Bibione hosszú, finomhomokos partjának köszönhetően a családok körében igen népszerű üdülőhely.

Lignano

Lignano Észak-Olaszország egyik legszebb és legmodernebb üdülőhelye. A kisgyerekekkel utazóknak igazi paradicsom, hiszen számtalan vidámpark és játékpark várja itt a szórakozásra vágyó családokat.

Chioggia - Sottomarina

Sottomarina Chioggiával párhuzamosan elnyúló, 8 km hosszú strand. A velencei lagúna legdélibb pontján fekvő halászkikötőt, Chioggiát gyakran nevezik Velence kistestvérének.

Caorle

Caorle az egyik legkedveltebb, festői üdülőhely, strandjai finomhomokosak, a tengervíz sekély. Az Adriai-tenger északi partvidékén, Jesolo és Bibione között fekszik.

Rimini

A kellemes hőmérsékletű tengervíz, a csodás strandok, a bájos mediterrán városok és a helyi finomságok mellett a sok érdekes program is vonzó célponttá teszi Riminit és környékét. Ráadásul Olaszországban itt van a legtöbb szórakoztatópark.

Capri

A Nápolyi-öbölben található mindössze 10 km2-es sziget Olaszország egyik legromantikusabb vidéke. A dél-olasz sziget Sorrentoval átellenben emelkedik ki a tengerből. Meredek sziklafalai, a virágdíszes kertekben megbúvó villák, a lenyűgöző természeti látnivalók, Axel Munthe villája, Augustus császár kertje, a Santo Stefano dóm igazi turista-vonzerő.

La Pelosa strand

La Pelosa Szardínia egyik legszebb strandja: sokak szerint olyan gyönyörű itt a víz, mint Olaszországban sehol máshol. Az átlátszó és türkiz víznek, valamint a fehér homoknak köszönhetően inkább trópusi strandnak tűnik.

Vieste

Vieste a Gargano-félsziget legnépszerűbb turistacélpontja. Vieste sziklafalakra épült középkori óvárosában mintha megállt volna az idő.

Scilla-fok

Scilla város fő látnivalója a partmenti sziklákon fekvő Castello dei Ruffo erőd, strandját Európa legszebb strandjai közé sorolják. A Scilla-fok a Messinai-szoros bejáratánál lévő fok, amely a szorost a Gioiai-öböltől elválasztja.

Vízi parkok

Parco Aquatica

Vízipark Milánóban.

Aquafan

Vízipark 10 csúszdával, hullámmedencével Riccionéban.

Parco Aqualandia

Aqualandia Olaszország első számú "Vízi és Tematikus" Parkja, amelyet a Legjobb Európai Vízi Parknak is megválasztottak. Velence közvetlen közelében egy igazi karib-tengeri szigetet elevenít fel.

Aquasplash

Az Aquaplash egy hatalmas élményfürdő Lignanóban mesterséges hullámokkal, 15 csúszdával, köztük kamikáze csúszdákkal és koromsötét alagutakkal, amelyeken átcsobbanhatunk végül a vízbe.

Acqua Village

A toszkán tengerparton fekvő vízipark attrakcióihoz óriási csúszdák, hullámfürdők és a élménymedencék tartoznak.

Ferrari, Lamborghini és a többiek

Lamborghini Múzeum

Az autógyár múzeuma bemutatja a Lamborghini történetét.

Museo Casa Enzo Ferrari

A Ferrari Múzeum Modena városában található. Enzo Ferrari egykori autógyártó üzemében található és a Ferrari születését meséli el a látogatóknak.

Museo Ferrari

Maranellóban található a Ferrari autógyár központja. A múzeumban Ferrari sport- és versenyautókat állítottak ki, illetve a gyártó által elnyert trófeákat.

Pagani Autómúzeum

A Pagani múzeumában megcsodálhatjuk a Pagani Zonda Cinque Roadster és Pagani Huayra sportautókat. Lehetőség van gyárlátogatásra ia.


Régióválasztó

arrow_upward