Legfrissebb hírek

Olasz hírek

Itália legszebb karácsonyi vásárai

Milánó, Nápoly, Velence és Róma kulisszái egyedüálló hangulatot kölcsönöznek a legszebb tereken feállított karácsonyi vásáronak.

Megkerült olasz puttók: Avignonban találtak rájuk a műkincsrendőrök

Négy 17. századi fehér márvány angyalka szobrát lopták el a dél-olasz Guardia Sanframondi falu két templomából, az olasz műkincsrendőrök (Tpc) a nyomukra akadtak és visszaszerezték őket.

Ősi DNS: Megfejtették az etruszkok eredetének rejtélyét

Olasz és német kutatók genetikai elemzéssel kiderítették az etruszkok eredetét, az ókori nép Róma megalapítása előtt a legjelentősebb civilizációt hozta létre a mai Olaszország középső részén.

Alpesi Advent a Dolomitokban

Az advent egészen különleges élményt nyújt azt olasz Alpokban, ahol a mediterrán és német kultúra, hagyomány találkozik. Az adventi hangulat kulisszáit a középkori városok adják.

Bizarr látványosságok: A leghátborzongatóbb helyek Itáliában

Egy utazás emlékei legtöbbször elhalványulnak, azonban ezeket a hátborzongató látnivalókat egyszerűen nem lehet elfelejteni.

Új olasz bejegyzések

Urbino

Urbino óvárosa 1998 óta a Világörökség része. Máig őrzi reneszánsz arculatát, keskeny utcáival azt a benyomást kelti, mintha a városban a középkor óta megállt volna az idő. 1483-ban itt született Raffaello, a reneszánsz egyik legnagyobb festője.

Velence és Tintoretto

A velencei reneszánsz jeles mestere egész életében szülővárosában élt és alkotott.

Lago del Predil

Az olasz-szlovén határon fekszik a Lago di Predil. A tó partja mellől egy szerpentin vezet a Predil-hágóra.

Pietrasanta

Az utóbbi évtizedekben a Pietrasanta szabadtéri múzeummá vált, ahol a látogatók a sok galéria és a köztéri szobrok között csodálhatják meg a legmagasabb szintű kortárs művészetet.

Venzone

A városka szépsége miatt a I borghi più belli d’Italia szövetség tagja.

A Dolomitok legszebb kirándulóhelyei

Bletterbachschlucht - Grand-Canyon Dél-Tirolban

Bletterbach mesés szépségű szurdokát Dél-Tirol Grand Canyonjának is nevezik.

Gilfenklamm - Cascate di Stanghe

Itt a Ratsching-patak fehérmárvány-szurdokon tör át - a szurdokon szép túraútvonal (2,5 km) vezet végég.

Karersee / Lago di Carezza

A dél-tiroli Carezza-tó (Karersee) 1519 m magasan fekszik. Ez az egyik legszebb alpesi tó, környéke természetvédelem alatt áll.

Burkhardklamm

A szurdokot 1899-ben nyitották meg a közönség előtt, de csak az első világháború után épültek ki a pallók és fahidak, amelyek megkönnyítik a közlekedést a szurdokban.

Lago di Misurina

A páratlan szépségű Misurina-tó a Sexteni Dolomitokban található 1745 m-rel a tengerszint fölött. A tó körüli mikroklíma nagyon jót tesz a légúti megbetegedésben szenvedőknek.

Lago di Molveno

2016-ban a tavat az olasz turisztikai szövetség Olaszország legszebb tavának választotta. A kristálytiszta vizű, türkizkék tavat a Dolomitok ölelik körbe.

Heilig Kreuz zarándoktemplom

Heiligkreuz a dél-tiroli zarándoktemplomok egyik gyöngyszeme.

Meráni magaslati túraút

A fantasztikus kilátással rendelkező meráni magaslati túraút 1500 m magasban található.

Lago di Sauris / Passo del Pura

A Passo del Pura hágó legmagasabb pontja 1418 m magasban van. A hágóhoz vezető hajtűkanyarokban gazdag úton van a Lago di Sauris tó, itt található a második legmagasabb gát Európában.

Partschins-i vízesés

Partschinser Wasserfall Dél-Tirol egyik legimpozánsabb természeti látványossága, ráadásul könnyű megközelíthetőségének köszönhetően népszerű családi kirándulóhely, a 100 m magas vízeséshez szép turista út vezet. A legjobb időszak a látogatásra, közvetlen hóolvadás után, májusban, júniusban, ilyenkor a legimpozánsabb a zuhatag.

Pragser Wildsee / Lago di Braies

A Pragser Wildsee Tirol egyik legszebb tava, 1496 m magasan fekszik. Festőien szép ahogy a hegy tükröződik a tó sötétzöld vízében.

Ritten élményhegy

Már a feljutás a hegyre is nagyon izgalmas: fogaskerekű és kabinos felvonó repíti fel az utasokat.

Tarvisio - Monte Lussari

Tarvisio házi hegyén, a Monte Lussari tetején egy híres szentély található.

Reschensee és Reschenpass

Télen síelők, nyáron kirándulók lepik el a tó környékét. Felejthetetlen látvány a duzzasztott tóból kiemelkedő templomtorony.

Serrai di Sottoguda szurdok

A szurdok egyike az olasz Alpok legjelentősebb természeti csodáinak.

Róma, az örök város

Róma legrégebbi piaca - Campo de' Fiori

Róma legrégebbi piacán a Campo de' Fiorin friss gyümölcsöket, zöldségeket, sajtokat, húsokat és virágokat vásárolhatunk. Ezen a téren végezték ki Giordano Brunót 1600. február 17-én.

Forum Romanum

A Forum Romanum az ókori Róma fő köztere volt.

Musei Vaticani-Vatikáni Múzeumok

A Vatikán múzeumai a római katolikus egyház gyűjteményét mutatják be. A múzeumegyüttes a világ egyik legjelentősebb műgyűjteménye: 200 ezer műalkotásból 20 ezer látható. Kihagyhatatlan a Sixtus-kápolna megtekintése!

Angyalvár / Castel Sant' Angelo

Az Angyalvár eredetileg Hadrianus császár síremlékének épült 135 és 139 között, majd sokáig a császárok temetkezőhelye volt.

Colosseum

"Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elpusztul Róma és a világ is." A Colosseum Olaszország leglátogatottabb műemléke, évente több mint 6 millióan keresik fel. A kínai nagy fal mögött a világ második legnépszerűbb szabadtéri régészeti emléke. Több évi restaurálás után az amfiteátrum visszanyerte eredeti sárgás-fehéres színét, amelyet az építéséhez használt mészkőféle, a travertínó ad neki.

A római Pantheon

A Pantheon a legjobb állapotban megmaradt ókori épületek egyike. I.e 27-ben emeltette Marcus Vipsanius Agrippa a korabeli Róma minden istenének együttes tiszteletére.

Szent Péter bazilika

A bazilikát Donato Bramante olasz építész és festő tervezte, de a felépült templomot soha nem láthatta, művét halála után a reneszánsz egy másik óriása, Michelangelo fejezte be.

Róma gyerekekkel

Első pillantásra Róma, tele múzeummal és műemlékekkel nem tűnik különösen családbarát vakációs célpontnak. Azonban, ha jól összeállítjuk a programot a gyerekek sem fognak unatkozni. Íme néhány ötlet!

Spanyol-lépcső

A magyarul Spanyol-lépcsőnek nevezett lépcsősor olaszul a Trinita dei Monti névre hallgat a tetején álló templom után.

Fontana di Trevi / Trevi-kút

A Trevi-kút Róma egyik legnagyobb és legismertebb szökőkútja. Aki jobb kézzel a bal váll fölött pénzt dob a kútba, az mindenképpen visszatér az örök városba.

TOP 10 - A legkeresettebb attrakciók

Toszkána

Ponte Vecchio - Firenze híres hídja

Az 1345-ben épült firenzei Ponte Vecchio a világ egyik leghíresebb hídja.

Elba

Ha a strandolás már unalmas, a festői Elba szigetén akvárium, és egy minibánya színesítheti a nyaralást vagy akár Napóleon rezidenciáját is felkereshetjük.

Giardino di Boboli / Boboli kert

A Boboli-kert a Palazzo Pitti mögött terül el, amely az olasz reneszánsz kertek kiemelkedő példája. Szépsége miatt Olaszország egyik leghíresebb kertje. A kert a város egyik legnagyobb parkja, játszótere közkedvelt a firenzei családok körében.

Firenze gyerekekkel

Firenze az Arno folyó két partján terül el. A várost a "reneszánsz bölcsőjeként" is emlegetik. Történelmi belvárosa a Világörökség része.

Campanile di Giotto - Harangtorony Firenzében

1334-ben készült a 84,7 méteres, márványberakásos gótikus harangtorony a firenzei dóm mellett. A köznép ma is Giotto tornyának hívja.

Gucci Múzeum

Egy firenzei palota ad otthont a neves olasz világmárka, a Gucci történetét feldolgozó múzeumnak.

Monteriggioni

Monteriggioni-t a Sienai Köztársaság építette az 1200-as évek első felében, Firenze megállítására. A fallal körülvett középkori erődítmény tornyai ma a toszkán várak legépebben maradt, szép példái.

Pisai ferdetorony

A világörökségek közé tartozó pisai ferdetorony, a Torre di Pisa a világ egyik leghíresebb műemléke. Az 58,5 méter magas épület már 1173-as elkészülte után elkezdett dőlni.

Cortona - a Napsütötte Toszkána városa

Cortona építészetét a középkori motívumok uralják, apró, szűk utcákkal. A város egy hegyoldalban, körülbelül 600 méter magasan helyezkedik el, lenyűgöző látványt nyújtva az alatta elterülő Val di Chiana vidékre.

Montepulciano

Montepulciano megőrizte eredeti középkori báját. A város környéke az egyik leghíresebb borvidék Olaszországban.

Nyaralás a tengerparton

Viareggio

A toszkán tengerparti város fő látványossága homokos strandja és pálmafás sétánya, melyet art deco stílusú villák és teraszos kávézók öveznek.

Comacchio

Comacchio Ferrara közelében található, a Pó-deltában. A 23 km hossszú homokos tengerparton 7 strand van.

Grado

Grado, L'Isola del Sole, a Nap szigete. Észak-Olaszország keleti csücskében, az Adriai lagúna közepén, több kisebb szigeten fekszik. A gyerekek örömére a víz mindig tiszta és lassan mélyülő.

A 10 legszebb olasz sziget

A amerikai TripAdvisor felhasználóinak értékelése alapján elkészítette listáját a legszebb olasz szigetekről.

A 10 legszebb olasz strand

A Turismo Italia News olasz turisztikai portál összeállította a legszebb olasz strandok rangsorát.

Jesolo

Jesolo tengerpartja, Lido di Jesolo 15 km hosszú, finom homokkal borított partszakasz.

Bibione

Bibione hosszú, finomhomokos partjának köszönhetően a családok körében igen népszerű üdülőhely.

Lignano

Lignano Észak-Olaszország egyik legszebb és legmodernebb üdülőhelye. A kisgyerekekkel utazóknak igazi paradicsom, hiszen számtalan vidámpark és játékpark várja itt a szórakozásra vágyó családokat.

Chioggia - Sottomarina

Sottomarina Chioggiával párhuzamosan elnyúló, 8 km hosszú strand. A velencei lagúna legdélibb pontján fekvő halászkikötőt, Chioggiát gyakran nevezik Velence kistestvérének.

Caorle

Caorle az egyik legkedveltebb, festői üdülőhely, strandjai finomhomokosak, a tengervíz sekély. Az Adriai-tenger északi partvidékén, Jesolo és Bibione között fekszik.

Rimini

A kellemes hőmérsékletű tengervíz, a csodás strandok, a bájos mediterrán városok és a helyi finomságok mellett a sok érdekes program is vonzó célponttá teszi Riminit és környékét. Ráadásul Olaszországban itt van a legtöbb szórakoztatópark.

Capri

A Nápolyi-öbölben található mindössze 10 km2-es sziget Olaszország egyik legromantikusabb vidéke. A dél-olasz sziget Sorrentoval átellenben emelkedik ki a tengerből. Meredek sziklafalai, a virágdíszes kertekben megbúvó villák, a lenyűgöző természeti látnivalók, Axel Munthe villája, Augustus császár kertje, a Santo Stefano dóm igazi turista-vonzerő.

La Pelosa strand

La Pelosa Szardínia egyik legszebb strandja: sokak szerint olyan gyönyörű itt a víz, mint Olaszországban sehol máshol. Az átlátszó és türkiz víznek, valamint a fehér homoknak köszönhetően inkább trópusi strandnak tűnik.

Vieste

Vieste a Gargano-félsziget legnépszerűbb turistacélpontja. Vieste sziklafalakra épült középkori óvárosában mintha megállt volna az idő.

Scilla-fok

Scilla város fő látnivalója a partmenti sziklákon fekvő Castello dei Ruffo erőd, strandját Európa legszebb strandjai közé sorolják. A Scilla-fok a Messinai-szoros bejáratánál lévő fok, amely a szorost a Gioiai-öböltől elválasztja.

Vízi parkok

Parco Aquatica

Vízipark Milánóban.

Aquafan

Vízipark 10 csúszdával, hullámmedencével Riccionéban.

Parco Aqualandia

Aqualandia Olaszország első számú "Vízi és Tematikus" Parkja, amelyet a Legjobb Európai Vízi Parknak is megválasztottak. Velence közvetlen közelében egy igazi karib-tengeri szigetet elevenít fel.

Aquasplash

Az Aquaplash egy hatalmas élményfürdő Lignanóban mesterséges hullámokkal, 15 csúszdával, köztük kamikáze csúszdákkal és koromsötét alagutakkal, amelyeken átcsobbanhatunk végül a vízbe.

Acqua Village

A toszkán tengerparton fekvő vízipark attrakcióihoz óriási csúszdák, hullámfürdők és a élménymedencék tartoznak.

Ferrari, Lamborghini és a többiek

Lamborghini Múzeum

Az autógyár múzeuma bemutatja a Lamborghini történetét.

Museo Casa Enzo Ferrari

A Ferrari Múzeum Modena városában található. Enzo Ferrari egykori autógyártó üzemében található és a Ferrari születését meséli el a látogatóknak.

Museo Ferrari

Maranellóban található a Ferrari autógyár központja. A múzeumban Ferrari sport- és versenyautókat állítottak ki, illetve a gyártó által elnyert trófeákat.

Pagani Autómúzeum

A Pagani múzeumában megcsodálhatjuk a Pagani Zonda Cinque Roadster és Pagani Huayra sportautókat. Lehetőség van gyárlátogatásra ia.

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward