» Németország

» Németország » Türingia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:A Wartburgot úgy átszövi a német történelem, mint egyetlen más várat sem. A középkori énekversenyeken keresztül Szent Erzsébet, Martin Luther bibliafordítása világhírűvé tette a várat. 1999-ben az UNESCO világörökség részévé nyilvánították. Fedezze fel a lenyűgöző műgyűjteményt, az idősebb Lucas Cranach festőművész kiállítását, a történelmi könyvtárat, a Luther-szobát, a múzeumot és a Palas báltermet, Türingia egyik leghíresebb koncerttermét. A Palas-ban érdemes megnézni Moritz von Schwind híres "Az énekes vitája" (1853) freskóját, amely szemlélteti a Sängerkrieg sagaját, amelyet Richard Wagnert ihletette a "Tannhäuser" operához.

Liszt Ferenc, a weimari hercegség udvari zenekari vezetője többször is időzött Carl Alexander herceggel Wartburg várában.

A vár látogatói 1855 óta "láthatják" Lisztet: Moritz von Schwind Dalnokverseny című freskóján a jelenetben kiemelkedő, feltűnő helyet kapott a fiatal, hullámos hajú, fényes zöld öltözékben ábrázolt zeneszerző.

Liszt Ferenc a várban találkozott Moritz von Schwinddel. Ekkor a hat, Szent Erzsébetről szóló freskójának készítése közben láthatta először a festőt. Az elbeszélések szerint magával ragadta von Schwind művészete.

Tartomány:Türingia
Cím:Eisenach, Wartburg
GPS: 50° 57′ 57.24864″, 10° 18′ 22.90968″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward