» Magyarország

» Magyarország » Baranya » Pécs

Zsolnay Fényfesztivál

2021. szeptember 30.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A pécsi fényfesztivál hazánkban sehol máshol nem tapasztalható látványt kínál; a világ legjobb fényfestői varázsolják el Pécset. A programok keretében fényfestést kapnak az épületek és fényszőnyeget az utcák. Az ingyenes, négynapos fesztiválon emellett koncertek, újcirkuszi és utcaszínházi előadások várják a közönséget.


Az eredeti tervekkel ellentétben, nem júliusban, hanem 2021. szeptember 30. és október 3. között rendezik meg a Zsolnay Fényfesztivált Pécsen.

A pécsi Zsolnay Fényfesztivál nemzetközi fényfestőversenyét a programsorozat legnagyobb attrakciójának szánnak a szervezők.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. hétfői közleménye szerint bár a tavalyi Zsolnay Fényfesztivált a koronavírus-járvány miatt nem tudták megtartani eredeti formájában, idén várhatóan visszatér az eddig megszokott, világszínvonalú programsorozat, és ismét lesznek Pécsen látványos, 3D-s fényfestések, utcaművészeti produkciók és az egész belvárost elvarázsoló fényattrakciók.

A pénzdíjas Zsolnay Light Art Fényfestőverseny keretében a világ legjobb fényfestői ezúttal is a pécsi Székesegyházat varázsolhatják el háromdimenziós rövidfilmes alkotásaikkal: az épület homlokzatát, oldalhajóját, tornyait és tetejét is lefedik az alkotók a 3D-s fényvetítésekkel.

A szervezők arra készülnek, hogy akkor rendezik meg hagyományos keretek között a fesztivált, ha ezt az aktuális szabályozások lehetővé teszik. A nagy tömeg elkerülése érdekében a versenyalkotásokat folyamatosan vetíteni fogják, és ha nem lesz lehetőség az eredeti tervük megvalósítására, akkor megvizsgálják az alternatívákat, legyen szó a fesztivál dátumának csúsztatásáról vagy a verseny online térbe költöztetéséről.

Tartomány:Baranya
Település:Pécs
GPS: 46° 4′ 34.75992″, 18° 13′ 41.06856″
Időpont:2021. szeptember 30.

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward