» Magyarország

» Magyarország » Veszprém


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az 1903-ban felfedezett Tapolcai-tavasbarlang interaktív látogatóközpontjának bejárása után 180 méteres szakaszon csónakázhatsz a kristálytiszta vízen a mészkőbarlang termeiben és járataiban.


Tapolcai-tavasbarlang

Az 1903-ban, egy kútásás során felfedezett Tavasbarlang a város alatt húzódó sok kilométeres barlangrendszer egy rövidebb szakasza. Ha bejártuk a Látogatóközpont karsztvidéket bemutató interaktív kiállítását, 180 méteres szakaszon lehet csónakázni a föld alatt a kristálytiszta vízen, és egy rövid sétát tehetünk a mészkőbarlang termeiben. A felszínre érve érdemes elsétálni a közeli, mediterrán hangulatú Malom-tóhoz is, amely a Tapolcai Pisztráng- és Borfesztiválnak ad otthont.

Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont

A „Csodálatos karszt” című kiállítás feltárja a földalatti világ misztikumát. Az emeleti helyiségekben a földtörténeti múlttal – barlangi őslényekkel és régészeti leletekkel, kincsőrző barlangokkal, a Bakony–Balaton Geoparkkal, barlangászok és búvárok tevékenységével – ismerkedhetnek meg a látogatók. A Bakony–Balaton Geopark természeti kincseiről színes fotók adnak felejthetetlen élményt. A vetítőteremben 3D-s film mutatja be a víz útját, amely a környezeti nevelésnek egyik jelentős eleme is egyben. A kiállítás megtekintése után nyílik lehetőség a legkülönlegesebb élményt nyújtó város alatti csónakázásra. A belső udvaron játszótér és mászófal várja a gyerekeket.

Tartomány:Veszprém
Cím:Tapolca
GPS: 46° 52′ 55.54992″, 17° 26′ 20.26284″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward