» Magyarország

» Magyarország » Somogy » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A déli Balaton-part legnépszerűbb turisztikai célpontja egyértelműen Siófok. A Somogy megyei város döntően belföldi vendégforgalmának köszönhetően mind a 12 évben bekerült a legnépszerűbb hat település közé.


Strandok

A Balatonon elsőként, 2022. május 14-én nyit a siófoki nagystrand, a sóstói és az újhelyi fürdőhely. Június 2-ig ingyen fürödhetünk nagystrandon és a sóstóin, míg az ezüstparti városrész újhelyi strandja az egész szezonban jegy nélkül látogatható.

Június 3-tól fizetős lesz a nagystrand és a sóstói, a jegyárak azonosak lesznek a múlt évivel. Eltérően a korábbi évektől, június végéig a Plázsnak helyet adó nagystrandon 1000 forint, a sóstóin 600 forint marad a felnőttjegy.

A siófoki nagystrand elő és utószezonban 9-től 18 óráig, főszezonban reggel 8-tól este 7-ig látogatható, az újhelyi fürdőzőhely elő és utószezonban a nagy strandival azonos nyitva tartással várja a fürdőzőket, a sóstói strandon elő és utószezonban reggel 9-től este 8-ig lubickolhatunk, a főszezoni strandolókat 8 és 21 óra között várják.

Szabadstrandok Siófokon

Újhelyi strand

Ezüstpart szabadstrand

Aranyparti szabadstrand

Balatonszabadi – Sóstó szabadstrand

Szabadstrand a pesti vonathoz

Vízitúra megállóhely

A megállóhely a szabadidősportot, az élsportot és az utánpótlás-nevelést szolgálja.

A Deák Ferenc sétánynál szabadstrand melletti területen található a vízitúra megállóhelyen csónakházat, öltözőket, vizesblokkokat, továbbá számos eszközt - túra-, illetve sit-on top kajakokat, surf skiket, sárkányhajókat, lapátokat, SUP-okat, mentőmellényeket, illetve GPS modulokat és más kiegészítőket - találnak a sportolni vágyók.

Tartomány:Somogy
Település:Siófok
GPS: 46° 54′ 25.80984″, 18° 3′ 14.97528″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward