» Magyarország

» Magyarország » Pest » Dunakanyar


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Azt mondják, Visegrád Nagymarosról a legszebb. De a város önmagában is gyönyörű – a Fő téri gesztenyefákkal, a hajóállomással, vendéglátóhelyeivel és a szombatonkénti piaccal.


Kittenberger-ház

Kittenberger Kálmán Afrika-kutató nagymarosi házából látogatóközpont lesz. A villa 1890-ben épült, abban eredeti tárgyak és berendezések találhatók. A Börzsöny lábánál létrejövő látogatóközpont a diákoknak is élményt nyújt majd, ezáltal közelebb kerülhetnek a természethez. A  hely nemcsak Kittenberger Kálmán felfedezéseit mutatja majd be, de küldetése lesz az is, hogy megismertesse a Börzsöny élővilágát, ösztönözve az új generációkat a természet tiszteletére és védelmére. 

Kittenberger Kálmán (1881-1958) hat utazása során összesen 16 évet töltött Afrikában, 300 új állatfajt fedezett fel és sok tízezer példányt helyezett el a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Szabadstrand

Szabadstrand öltözővel, játszótérrel (c) hetedhetorszag.hu

A Duna ezen a szakaszon egyenletesen, folyamatosan mélyül, a víz minősége és hőfoka is ideális a fürdőzésre. A parti sétánnyal párhuzamosan létesített szabadstrandon öltözők és a zuhanyozók is rendelkezésre állnak. Játszótere, büfék és éttermek is vannak. A strand mellett van a kompkikötő, szemben pedig a Visegrádi vár.

Julianus-kilátó Nagymaros felett

A legszebb dunakanyari panorámát nyújtó Julianus-kilátó a Hegyestető 482 méter magas csúcsán áll.  A Dunakanyar legszebb körpanorámáját kínáló, csaknem tizenöt méter magas, középkori bástyát idéző Julianus-kilátó látványában, stílusában mintegy válaszol a visegrádi várnak. Tetejéről nemcsak a Dunára, a belső Börzsönyre is páratlan kilátás nyílik. A tornyot 1939-ben az Encián Turista Egyesület építette 25. évfordulója alkalmából, emléküket tábla őrzi a kilátón. Az egyesület annak idején minta turisztikai térséget hozott létre a Börzsönyben, és szívesen nevezett el helyeket magyar történelmi személyiségekről.

Tartomány:Pest
Cím:Nagymaros
GPS: 47° 47′ 20.81112″, 18° 57′ 31.41432″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward