» Magyarország

» Magyarország » Zala


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nagykanizsa látnivalói.


1245-ből származik Nagykanizsa első írásos említése.

LÁTNIVALÓK

Csónakázó-tó. A Csónakázó-tónál álló kilátó a város és környéke modernkori történelmének egyik legfőbb szimbóluma.  (részletek)

Kerékpárút. Közel tíz kilométernyi kerékpárutat építenek, illetve jelölnek ki Nagykanizsa térségében, cél a turisztikai célpontok összekötésének megteremtése Nagyrécse, Nagybakónak és Újudvar településeken. A tervezett szakaszok együttesen csaknem tíz kilométer hosszúságúak, ebből majdnem két kilométernyi újonnan építendő pálya, nyolc kilométert pedig a meglévő utakon jelölnek ki a felületi hibák kijavítása után kerékpározható útvonalként. Az öt szakaszból álló beruházás csatlakozik a majdani, Nagykanizsa és Zalakaros közötti kerékpárúthoz, illetve elérhetővé teszi Nagybakónakon a sokak által kedvelt Kőszikla-szurdokot, illetve Újudvaron a TV-tornyot. Az európai uniós támogatással megvalósuló  fejlesztés várhatóan 2021 decemberéig fejeződik be.

Nagykanizsai vár

Thúry György egykori várkapitány, a Dunántúl oroszlánjának is titulált vitéz Léva, majd Várpalota, életének utolsó éveiben pedig Kanizsa várkapitánya volt, akiről úgy tartják, 600 párbajban győzött. Vitézségéről és a török elleni küzdelmeiről a nyugati krónikák is megemlékeznek.

A kanizsai várat 1567-től 1571-ig védte, mígnem 1571 április másodikán a törökök a közeli Orosztony határában halálos csapdába nem csalták. Mint megbecsült ellenfelet, levágott fejét Konstantinápolyba, a szultán elé vitték.

Tartomány:Zala
Cím:Nagykanizsa
GPS: 46° 27′ 17.37396″, 16° 59′ 32.61228″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward