» Magyarország

» Magyarország » Baranya


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Szársomlyó-hegyre vezető Kikerics panorámasétány és az új fogadóépület található a Villány szomszédságában szoborparkban. Mind az első, mind a második mohácsi csata küzdelmei a közelben folytak, a panorámasétányról láthatóak is a területek.


A Villányi-hegység legmagasabb tömbje a Szársomlyó. Az éles kelet-nyugat irányú gerinc sajátos és igen eltérő mikroklimatikus viszonyokat hoz létre a déli és északi oldalon, szubmediterrán klímájú területén zoológiai és botanikai ritkaságok jelentős számban előfordulnak.

A szoborparkot övező, a Szársomlyó részét képező sziklafal peremén új Kikerics panorámasétány létesült, amely lehetővé teszi a látogatók biztonságos és természetkímélő mozgását a bemutatóhelyen. A sétány a kikericsről kapta nevét, amely a hegy déli oldalának emblematikus növénye.

Emellett új, korszerű, tájba illő stílusú fogadóépület váltotta fel a korábbi egyszerű pénztárt. Az új létesítményben a szoborpark felett emelkedő hegyet és a Natura 2000 területeket, valamint a szoborparki alkotómunka történetét bemutató tárlat, közösségi tér és mellékhelyiség is található. Az épület tetején kialakított teraszról az egykori bányaudvar területén 1967 óta gyarapodó, jelenleg 130 műalkotást tartalmazó szoborgyűjtemény is megtekinthető.

Tartomány:Baranya
Cím:Nagyharsány
GPS: 45° 50′ 50.7048″, 18° 23′ 59.3754″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward