» Magyarország

» Magyarország » Csongrád-Csanád


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Makó mindössze 6 km-re fekszik a román határtól. Nincs még egy olyan magyar település, ahol annyi Makovecz-alkotás látható, mint Makón. 12 épülete, köztere található a városban.


Makó ékköve, a Hagymatikum az Ybl Miklós- és Kossuth-díjas Makovecz Imre építész tervei alapján készült. Az épület Csongrád megye hét csodája közé tartozik, és évente több ezer pihenni vágyót vonz a településre határon innen és túl. Az épület a fürdőzés és a relaxálás valóságos temploma, amely több tucat kényeztetőjátékos szolgáltatást kínál.

A mesebeli látványt nyújtó Hagymatikum Gyógy- és Élményfürdő tartogat meglepetéseket. A különleges hangulatú, színvonalas fürdőben többféle medence, gyógyiszapkezelés és 9 különböző szauna vár.

A makói 10 m magas Lombkorona sétányon a fák lombjának csodás világát testközelből fedezheted fel a Maros folyó mellett kialakított, 190 méter hosszú sétányon a látvány és az információs táblák segítségével. A 18 méter magas toronyról egy csőcsúszdában lehet lesiklani.

A kihívásokat tartogató Maros Kalandpark egyik érdekessége, hogy Magyarországon csak itt található folyó fölött átívelő canopy-pálya, amelyen kipróbálhatod, milyen lendületesen átsuhanni a víz felett.

Tartomány:Csongrád-Csanád
Cím:Makó
GPS: 46° 12′ 54.15768″, 20° 28′ 30.36792″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward