» Magyarország

» Magyarország » Budapest

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Öt különleges vasúti járművet bemutató kiállítás látható 2021 nyarától az udvaron az új Közlekedési Múzeum építésének megkezdéséig.


 

A múzeum jövőbeli otthona az egykori Északi Járműjavító területén lesz. Még az építkezés megkezdése előtt időszaki kiállítással és programokkal várja látogatóit.

A kiállítás betekintést enged a régi járműjavító csarnokba, ahol időszaki tárlat lesz a járműjavító és környezetének történetéről.

Az öt különleges vasúti jármű: a 424-es és 242-es gőzmozdony, a V60-as Kandó-mozdony, az M44-es tolatómozdony, valamint a CMN személykocsi. Ezeket követi az Árpád nevű híres gyorssínautóbusz és később további kisebb műtárgyak is.

A járművek egyébként szorosan kötődnek a helyszínhez, hiszen többségüket egykor még itt javították, Magyarország egykori legnagyobb vasúti járműjavítójában.

Az Északi Járműjavító területén 1867 és 2009 között az ország legjelentősebb vasúti járműjavító bázisa működött. Az üressé vált egykori üzem ipari örökségi értékeit is figyelembe véve 2017 decemberében jelölte ki a kormány a területet az új Közlekedési Múzeum helyszínéül. A beruházás egyebek mellett a múzeumépületet körülvevő parkra, szabadtéri és állandó kiállításra, vasúti megállóra, közúti kapcsolatokra, új nosztalgiavillamosok számára készülő végállomásra és a kisebb épületek felújítására is kiterjed.

Tartomány:Budapest
Település:Budapest
Cím:Északi Járműjavító
GPS: 47° 29′ 6.15336″, 19° 6′ 49.88556″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward