» Magyarország

» Magyarország » Budapest


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A megújuló Városligetben 7 új játszótér található.


Nagyjátszótér

A játszótér Magyarország egyik legkomplexebb és legkorszerűbb játszótere. Mintegy félszáz különleges játékelem található a több mint 13 ezer négyzetméteres parkrészben, ahol a hét minden napján animátorok várják a gyerekeket.

Az ingyenesen használható parkbana gyerekek biztonsága érdekében a területet egy másfél méter magas, egyedi tervezésű kerítés védi, amelyen öt bejáratot alakítottak ki. A mintegy ötven játszóelemet úgy válogatták össze, hogy korosztályonként fejlesszék a gyerekek képességeit. Hat különféle csúszda, tízfajta hinta és körhinta, négyféle forgójáték, három homokozó, hét típusú egyéni és páros rugós játék, két egyedi tervezésű, fél tucat elemből álló nagy köteles mászókomplexum, tíz földbe süllyesztett trambulin, hosszan kanyargó patak zsilipekkel és vizes játékokkal várja a gyerekeket.

A játékelemek egy része speciális, integrált kialakítású, az egészséges és fogyatékkal élő gyermekek együtt is tudnak rajtuk játszani. A Nagyjátszótér a Városliget délkeleti részén, a Dózsa György út, Ajtósi Dürer sor kereszteződéséhez közeli területen kapott helyet.

Vakok kertje

A Vakok Kertjében már 2018-ban megnyílt egy speciális játékokkal felszerelt játszótér. A Nagyjátszótér mellett helyet kap egy ezer négyzetméteres terep-játszótér, amely elsősorban a nagyobb iskolások számára kínál ügyességi-mozgási lehetőségeket, például mászófalat.

KRESZ-park

A városligeti tájépítészeti megújítás további ütemeiben a KRESZ-park területén helyet kap egy közlekedési tematikájú játszótér.

Zenei játszótér

A Magyar Zene Háza szomszédságában zenei tematikára épülő játszóteret alakítanak ki, ahol több hangképző játékot lehet kipróbálni.

Páva-sziget

A Páva-szigeten a meglévő játszóteret felújítják és új, tematikus elemekkel bővítik.

Kutyás játszótér

Az Új Nemzeti Galéria szomszédságában egy családi, kutyás játszóteret alakítanak ki.

Tartomány:Budapest
Település:Budapest
Cím:Városliget
GPS: 47° 30′ 53.523″, 19° 5′ 3.72372″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward