» Magyarország

» Magyarország » Békés » Körös


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A gyulai vár kiállítása Magyarország leglátogatottabbjai közé tartozik, évente több mint meghaladta a 100 ezren látogatják.


A gyulai vár körül egykor épített palánkvár korabeli maradványait mutatja be az állandó kiállítás.

A történelmi épület emeletének két sarki termében a valamikori palánkfalat - annak kiterjedését, felépítését -, valamint a palánkfal feltárásának folyamatát is bemutatja a várkiállítás, közte a gyulai Almássy-kastélyban találhatóhoz hasonló, de hangot is kiadó, saját fejlesztésű holoprojektorral, amely három dimenzióban mutatja be a korabeli várat és annak szerkezetét.
     
A kiállítótéren az 1566-os török ostrom tárgyait mutatják be, amelyek a vár körül lefolytatott ásatások során kerültek elő, például egy ágyúgolyó és több fegyver is.

A kiállítási tér épít a régészeti és levéltári kutatások eredményeire, így a török ostromkori várnak és az erődítménynek azon részeire, amelyek napjainkban már nem láthatók.

A vár kiállítása az 1566-os ostromot fényvetítéssel megidéző narrált diorámával; egy kiterjesztettvalóság-alapú installációval, valamint az 1566-os és az 1690-es évekbeli várat és környezetét megidéző videóval bővült.

Tartomány:Békés
Település:Gyula
Cím:Gyulai vár
GPS: 46° 38′ 45.52944″, 21° 17′ 10.01616″
Honlap: http://gyulavara.hu/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward