» Magyarország

» Magyarország » Veszprém » Bakony


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kora tavasztól négyüléses és kétüléses felvonók szállítják a turistákat az Ámos-hegyi kilátóhoz és panorámabárhoz, ahonnan jó idő esetén a Balatonig is ellátni.


A gyerekeket Eplényben tavasztól őszig játéksziget várja, a völgyben ingyenesen használható a trambulin, az ugrálóvár, a mászófal, a hegytetőn pedig a kilátóig egy mezítlábas ösvény is vezet. A völgybe pedig az erdő legszebb részeit érintő kalandösvény vezet vissza.

Télen az eplényi síarénában 1048 méter hosszú A1-es pálya, egy kilométeres A7-es pálya, A6-os és a Q2-es és a Q7-es pályák és 209 méteres Q3-as átkötő szakasz várja a síelőket. Így összesen majdnem öt kilométeres pályarendszer áll a síelők rendelkezésére.

Eplényi síaréna: a speciális mikroklíma miatt havas egész télen Olaszfalu

Nem az eplényi sípálya hóágyúi, inkább a helyi speciális mikroklíma lehet az oka, hogy a Veszprém megyei Olaszfaluban egész télen havasak az utcák. Olaszfalu a Magas-Bakonyban fekszik, ezért ott hidegebb van, mint az ország nagy részén. Az eplényi sípályának köszönhetően akkora a levegő páratartalma a település felett, hogy folyamatosan havazik.

Tartomány:Veszprém
Cím:Eplény
GPS: 47° 12′ 39.78756″, 17° 54′ 42.74064″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward