» Magyarország

» Magyarország » Somogy » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ötletek egy balatonfenyvesi nyaraláshoz.


Balatonfenyvesi kisvasút

A balatonfenyvesi kisvasút a térség kedvelt turisztikai attrakciója, egész évben visz utasokat a Balaton-part és Somogyszentpál között. 

2019-ben fejlesztik a balatonfenyvesi kisvasutat, így több mint tízéves üzemeltetési szünet után újra járhatnak a vonatok a vonal Csisztafürdőhöz vezető ágán. Így a Nagybereken átvágó vasúton ismét el lehet majd jutni a Balaton-partról mindössze 5-6 kilométerre lévő Csisztapuszta gyógyfürdőjébe, amely közúton csak nagy kerülővel érhető el.

2019. június 1-től újraindul a forgalom a balatonfenyvesi kisvasúton a nyári turistaszezon idejére. 

Június 1-jétől naponta akár 14 járattal utazhatnak a kirándulók a nagybereki tájakat bejáró vonalon. Június közepéig munkanapokon napi öt vonatpár közlekedik, hétvégén és június közepétől augusztus végéig mindennap hét vonatpár indul. A 14 kilométeres utat 40 perc alatt teszik meg a kisvonatok.

Az 1950-től eredetileg gazdasági vasútnak épült vonalon mára nyaranta jelentős a balatoni kirándulóforgalom, de a somogyszentpáliak és imremajoriak számára a közösségi közlekedést is ezek a kisvonatok jelentik.

A kerékpárok szállítására egy poggyászteres kocsit alakítottak át, amelyet előzetes bejelentésre állítanak forgalomba

A kisvasút végállomása a dél-balatoni vasútvonal Balatonfenyves állomásán található. A kisvonatokon regionális tarifa van érvényben, ezért az országos árakhoz képest 25 százalékkal olcsóbban lehet jegyet váltani.

A pályafelújítás 2020 őszén folytatódik: szeptember 9-től november 30-ig ismét lezárják a vonalat, ekkor Balatonfenyvesről pótlóbuszok közlekednek majd Somogyszentpál és Pálmajor felé is. A tervek szerint 2021 nyarán indulhat el a forgalom a megújult vonalon. 

Továbbá Csisztafürdőnél egy kerékpáros-turizmust is kiszolgáló állomás épül. Fejlesztik az imremajori állomást, és a balatonfenyvesi végállomást is,

Nagyberek természetvédelmi terület

Különösen védett vízimadár-rezervátum.

Szabadstrandok Balatonfenyvesen

Központi szabadstrand

Csalogány-közi szabadstrand

Balatonfenyves-alsói szabadstrand

Pozsony utcai szabadstrand

Tartomány:Somogy
Cím:Balatonfenyves
GPS: 46° 43′ 3.62172″, 17° 29′ 40.31304″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward