» Magyarország

» Magyarország » Somogy » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Balaton egyik jelképének számító balatonboglári Gömbkilátó a település ipartörténeti emléke és turisztikai látványossága.


LÁTNIVALÓK

Várdomb

A Várdomb tetején álló Gömkilátó mellett kalandpark és a bobpálya is található.

A hivatalosan Xantus János-kilátó nevet viselő, 15 méter átmérőjű, alumínium vázszerkezetű gömb 165 méter magasan áll a balatonboglári Várdombon. A különleges építmény Balatonboglár jelképe, ahonnan minden irányba felejthetetlen a kilátás: az északi part tanúhegyeit és a somogyi dombokat is megcsodálhatjuk innen. Tervezői a Budapesti Nemzetközi Vásárra készítették 1963-ban, a Várdombra három évvel később került. Legutóbb 2012-ben esett át teljes felújításon, és egy kalandpark is épült mellé.

2020-ban az év kilátója lett egy szavazáson.

2020-ban a Várdombon teljesen újjáépült egy 92 elemből álló komplex magaslati akadálypálya. Megújult a Várdomb Piknik ligetének infrastruktúrája, beleértve a lépcsőket, támfalakat, ülőfelületeket és egy fogadóépületet. A Gömbkilátó új ledes technológiával és fényjáték lehetőséggel megújult a díszkivilágítása.

Nemsokára megvalósul egy Európában egyedülálló, cölöpökön álló magasösvény a Várdomb gerincén, ahol a magas fák tetejével azonos szintről lehet majd csodálni a páratlan balatoni panorámát.

Szabadstrandok Balatonbogláron

Platán strand

Kodály Zoltán strand

Bólya közi strand 

Fiumei strand

Jankovich-telepi strand

Balatonboglári Borvidék

Ordacsehi és környéke a Csabagyöngye legnagyobb termőterülete. A Balatonboglári borvidékhez tartozó Ordacsehiben szüretelt hibrid szőlőfajtából, reduktív eljárással könnyed, gyümölcsös bor készül. A Csabagyöngye egy úgynevezett nulla érlelésű bor, vagyis a lehető leghamarabb palackozzák, hogy a frissességét megőrizzék.

PROGRAMOK

Boglári Szüreti Fesztivál

Tartomány:Somogy
Település:Balatonboglár
GPS: 46° 46′ 26.31504″, 17° 39′ 21.8502″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward