» Hollandia

» Hollandia » Gelderland


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A rómaiaknak köszönhetően a hollandiai Nijmegen nemcsak Hollandia egyik legrégebbi városa, hanem kontrasztjaival különleges varázst is áraszt: történelmi épületek sorakoznak a modern építészettel, régi helyi kávézók váltakoznak az új, modern éttermekkel.

Hollandia keleti részén, Gelderland tartományban fekszik Nijmegen. A város a németországi Alsó-Rajna partján fekszik, és körülbelül 120 kilométerre a holland fővárostól, Amszterdamtól.

Nijmegen belvárosa nemcsak vásárlásra, hanem hosszú sétákra is invitál. A Rajna, a Maas és a Waal folyók közötti közvetlen fekvésének köszönhetően a város festői folyami tájjal és saját városi stranddal rendelkezik, amely különösen a nyári hónapokban csodálatos hely a pihenésre.

A nijmegeni látogatás egyik csúcspontja a városi sörfőzde, a "Brouwerij De Hemel" megtekintése: a sörkóstolóval egybekötött idegenvezetés után a házi étteremben megkóstolhatók a szintén ott előállított egyéb finomságok, mint az ecet, a mustár és a likőr. A kultúra szerelmeseinek a városi színház, a "De Vereeniging" koncertterem vagy a "Het Valkhof" múzeum a kedvence.

 

Tartomány:Gelderland
Cím:Nijmegen
GPS: 51° 50′ 33.26946″, 5° 50′ 20.25827″

Még nem érkezett hozzászólás!