» Franciaország

» Franciaország »

Legszebb karácsonyi vásárok Franciaországban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

November közepétől január elejéig, két hónapon keresztül Franciaország városai és falvai gyönyörű, ünnepi díszbe borulnak.

Elzász

A Strasbourg-i vásár az egyik legrégebbi karácsonyi vásár Európában. A történelmi városrészben közel 300 kis faházzal várják az érdeklődőket.

Ha Elzászban jár, akkor ne hagyja ki Colmar bájos, színes házakkal teli városát és a karácsonyi vásárát se. Öt helyszínen, összesen 170 árus kínálja portékáit. A Colmar-i karácsonyi vásár a "2018 legjobb karácsonyi vásárai" versenyének jelöltjei között is szerepelt.

Bordeaux

A karácsonyi vásárt az Allées de Tourny sugárúton rendezik meg, ahol tradicionális körhinta is várja a gyerekeket. 

Lyon

Több mint 140 házikó várja a kicsiket és nagyokat december 1-től 30-ig a Place Carnot téren.

Egy minden nap nyitva tartó, 171 m2-es jégpályát is élvezhetnek az ide látogatók!

Francia Riviéra

Nizza-ban a híres Place Masséna téren és a Jardin Albert 1er területén várják a látogatókat a karácsonyi árusok, illetve egyéb programok, animációk és jégpálya is. Ilyenkor Nizza főtere gyönyörű fényárban úszik. 

Cannes: az Allées de la Liberté sugárúton. December 31-én pedig hagyományosan egy nagyszabású tűzijátékkal búcsúztatják az évet. 

Minden a karácsony körül forog Menton bájos városában: díszkivilágítás, a Télapó postaládája, karácsonyi vásár, jászol.

Provence

Ha Provence-ra és a karácsonyra gondolunk, akkor meg kell említenünk a térségből származó kis agyagfigurákat (santon), melyek apáról fiúra szállnak. A santon provanszi nyelven "kis szentet" jelent. Valamennyi agyagfigura egyedi öntőformában készül, különféle közismert provence-i alakokat jelenítenek meg. Az első agyagfigura Marseille-ből származik. 

Valamennyi figurát a népművészet és a néphagyomány ihlette, mint például a bárányt felkínáló pásztor. Ilyen kis santon-okat az alábbi két karácsonyi vásárban is találhatunk.   

Aix-en-Provence: a vásár helyszíne a Cours Mirabeau.

Marseille: a vásárhelyszíne a Vieux port, quai de la Fraternité. 

GPS: 46° 13′ 39.4968″, 2° 12′ 49.4964″

Még nem érkezett hozzászólás!