» Egyiptom

» Egyiptom » Kairó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Látnivalók Kairóban.

Ismerjük meg ennek a csodálatos szépségű, történelemmel és pezsgő modern élettel teli városnak a sokrétűségét!

Hasszán szultán nagy és elegáns mecsetje 1356 és 1363 között épült, és ma a korai mameluk építészet legszebb példája Kairóban. Az építkezés során történt tragédia előrevetítette azt a gyilkosságot, amely véget vetett Hasszán szultán uralkodásának.

Az Al-Rifa'i mecset közvetlenül a mecset-madrassával szemben található.

Az i. e. 6. században Kairó a perzsák otthona volt. A babiloni erőd romjai a város legrégebbi eredeti építményei, és a belsejében számos fontos kopt keresztény templomot találunk az egyiptomi rómaiak idejéből, köztük a Szent Sergius és Baccus templomot és a gyönyörű függő templomot.

Egykor virágzó zsidó közösség is élt Egyiptomban, amelyről a Ben Ezra zsinagóga meglátogatásakor fogunk tanulni. Ebéd után az iszlám Kairó mesés, régi utcáin barangolunk, megcsodálva az El Muizz utca középkori építészeti kincseit.

Felfedezéseinket a híres Khan el-Khalili bazár kanyargós sikátoraiban fejezzük be. A város nagyon is él és vibrál a látványtól, a hangoktól és az illatoktól a szuvenír- és antikváriumok, éttermek és kávézók, műhelyek, mecsetek és ételárusok útvesztőjében.

Tartomány:Kairó
Cím:Kairo
GPS: 30° 2′ 39.79644″, 31° 14′ 8.61252″

Még nem érkezett hozzászólás!