» Csehország

» Csehország » Prága

Karácsony Prágában

2021. november 27.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Prága a karácsonyi turisztikai szezonra készül. Idén ismét korlátozásokkal.


Csehországban november 27-től 30 napos szükségállapotot hirdetett ki a kormány.

Betiltották a karácsonyi vásárok, piacok megrendezését is, a karácsonyfák és a halak árusításának kivételével. Az egész évben üzemelő vásárok, piacok azonban továbbra is nyitva maradnak.

November végétől nyílik a karácsonyi vásár az Óváros téren, idén ismét korlátozott üzemmódban és szigorú higiéniai feltételek mellett.

A karácsonyi turisztikai szezon a látogatószámot tekintve az év egyik legnépszerűbb időszaka a cseh fővárosban. Prágát 2019-ben 700 ezer látogató kereste fel. Idén a prágai városi turizmus képviselői úgy becsülik, hogy a jelenleg is tartó járvány és az új korlátozó intézkedések miatt a látogatószám a 2019-es év 30-40 százalékát fogja elérni. Jelenleg a további becsléseknek a Covid-19 világjárvánnyal kapcsolatos további korlátozásokkal kell majd változniuk. A szakértők egyetértenek abban, hogy nem lehet pontosan megjósolni a turisták viselkedését, mivel a helyzet még mindig alakul és naponta változik.

"Az adventkor Prágának megvan a maga sajátos hangulata és varázsa, amelyet minden évben nagyon keresnek a külföldről, Csehországból és Prágából érkező látogatók. Ami a városházát illeti, készek vagyunk mindent megtenni annak érdekében, hogy az adventi időszak biztonságos legyen a látogatók, a helyiek és a szolgáltatók számára. Hiszem, hogy az egészségügyi dolgozókkal való kölcsönös odafigyeléssel és szolidaritással az elkövetkező napokat és a karácsonyi időszakot a járványellenes korlátozások ellenére is élvezni tudjuk, és jó érzéssel tekinthetünk vissza rájuk" - mondta Hana Třeštíková, kulturális és idegenforgalmi tanácsos.

A prágai városi turizmus továbbra is arra törekszik, hogy a biztonságos és fenntartható turizmust még ezekben a kiszámíthatatlan időkben is előmozdítsa. A turistákat digitális marketingkampányon keresztül invitálják a prágai karácsonyra. A kampány olyan kiválasztott piacokat és látogatókat céloz meg, akik Prágát nem az éjszakai élettel és az olcsó alkohollal azonosítják, hanem a kultúra, a finom ételek és a műemlékek miatt jönnek. A kampány részeként a vállalat az utazással kapcsolatos hatályos szabályokról is tájékoztat, és az összes higiéniai intézkedés betartására szólít fel.

November 27-től mindenki várhatja a karácsonyi vásárokat. A Prágai Városi Turizmus az Óváros téren felállított standjával vesz részt, ahol az érdeklődők többek között karácsonyi ajándéktárgyak limitált példányszámú kollekcióját vásárolhatják meg. "Ismét megkerestük a helyi alkotókat, hogy vegyenek részt a rendezvényen. A látogatók így a Beauty Guru gyertyáira, a Studio Malíská bögréire vagy a Bohemia Paper karácsonyi képeslapjaira számíthatnak" - mondta Jana Adamcová, a Prágai Városi Turizmus igazgatótanácsának tagja. A szervezet emellett kedvezményes jegyeket kínál majd az Óvárosháza tornyába és más prágai tornyokba.

Prága karácsonyi hangulatát a 42-es vonalán közlekedő, különlegesen kivilágított történelmi turistavillamosok is aláfestik majd. Ezek egész decemberben ünnepi díszben pompáznak majd, hogy az emberek még jobban élvezhessék a karácsonyi utazást Prága belvárosában. A történelmi villamosra szóló jegyek a prague.eu webáruházban vagy és villamoson is kaphatók.

Tartomány:Prága
Település:Prága
GPS: 50° 5′ 14.87544″, 14° 25′ 16.5126″
Időpont:2021. november 27.
Honlap: https://www.prague.eu/en/christmas

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward