» Belgium

» Belgium » Nyugat-Flandria » Flandria

A belga tengerpart három népszerű városa


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A belga tengerpart három népszerű városa: Oostende, Knokke-Heist, Blankenberge.


Oostende

"La reine des plages", "A strandok királynője" volt egykor a belga tengerparti üdülőhely neve.

A 19. század végén a hétköznapok megtestesítőjének számított, Brighton riválisának, II. Leopold belga király itt tartott udvart, és itt fektette be azt a pénzt, amelyet kegyetlenül kipréselt a kongói magánkolóniából. Hitler hatalomátvétele után Oostende olyan írók menedéke lett, mint Stefan Zweig, Joseph Roth és Ernst Toller.

A Zeedijk sétány a Királyi Galériákhoz vezet. A nem sokkal 1900 után épült oszlopcsarnok egykor a nemeseket védte a széltől és az időjárástól és lehetővé tette számukra, hogy eljussanak a versenypályára. Az 1883-ban megnyitott Wellingtoni Hippodromoban júliusban és augusztusban a lovak ismét versenyeznek a műemlék jellegű lelátók előtt. 

Nyaranta óriás homokszobrokból nyílik kiállítás a belga tengerparton, Oostende-ben.

A szobrok elkészítéséhez használt több ezer tonna homokot nem a strandról gyűjtik össze, hanem külön erre a célra szállították oda 240 kamionnal az ország keleti feléből, az Ardennek homokbányáiból.

A Sand Magic fesztivál homokszobrai ellenállnak a tengerpart gyakran erősen szeles és esős időjárásának.

A Sand Magic, a világ legnagyobb homokszobor-fesztiválját, a Guinness 2010-ben vette fel a rekordokat rögzítő könyvébe.

Ensor Experience Center, Oostende © Nick Decombel, VISIT OOSTENDE

Oostende festőbüszkeségére, James Ensor. A szürrealizmus előfutárának tartott, sokoldalú Ensor - festő, grafikus, író és komponista (1860-1949) egész életét a tengerparti belga városban töltötte. Az újkori németalföldi festészet meghatározói közé sorolt művész a Húszak néven ismert csoport egyik alapítója volt. Legtöbb képén torz belső valóságot ábrázolt az expresszionizmus alapjának tekintett módon, kedvenc témái a csontvázak, maszkok, karneválok voltak. Legismertebb alkotásai a Krisztus bevonulása Brüsszelbe, a Csontvázak vitája egy akasztott ember előtt és az Önarckép maszkokkal. Híresek metszetei is, kivált A katedrális, a Fantasztikus bál és A halál az emberek nyomában.

Knokke-Heist

A belga tengerpart legelőkelőbb üdülőhelye.

Knokke-Heist rendszeresen fogad számos prominens politikai és üzleti vendéget. A villák mellett az utazók elegáns üzleteket és kitűnő éttermeket is találnak.

A közvetlenül a holland határon fekvő tengerparti város kifinomult, mégis közel van a természethez.

Művészeti galériák sokasága invitál böngészésre. Emellett a Knokke-Heist-i vendégek a tipikus északi-tengeri idillt is megtapasztalhatják: a "Het Zwin" természetvédelmi terület nem sokkal a város mögött kezdődik - tökéletes hely sétákhoz, kerékpártúrákhoz és madármegfigyeléshez.

Blankenberge

A homokos tengerparton kívül a egyedülálló építményt is találunk: egy 350 méter hosszú, 1933-ban épült art-deco mólót, a Belgium Pier-t.

Tartomány:Nyugat-Flandria
Cím:Oostende
GPS: 51° 12′ 54.31752″, 2° 53′ 53.43144″

Még nem érkezett hozzászólás!