» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Wildkogel síterülete nyáron a kirándulók paradicsomának számít.

Neukirchen és Bramberg vakációsarénája a Kitzbüheli Alpok kellős közepén és a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében található. Felső-Pinzgau legszebb hegyi kilátója, a Wildkogel körül tornyosulnak az osztrák Alpok leghatalmasabb hegyei: a Großvenediger, a Großglockner.

KIRÁNDULÁS A HEGYEKBEN

A 2.100 m magas hegycsúcsra két modern, 6 személyes kabinos felvonó viszi fel a kirándulókat. Hegyállomás: 2.100 m. A panoráma étteremben a pinzgaui fimomságokat kóstolhatjuk meg. A kilátóból gyönyörű kilátás tárul elénk a Hohe Tauern nemzetpark háromezres hegyeire.

Smaragdbahn kabinos felvonó. Völgyállomás. Bamberg. Hegyállomás: Túrautak indulnak a hegyállomástól vagy akár mountaincarttal is leszáguldhatunk a völgybe.

 

Wildkogelbahn kabinos felvonó. Völgyállomás: Neunkirchen. A középállomásról csúszdapálya indul a völgybe. Panoráma túrautak és biketrail indul a hegyállomástól.MÚZEUM

Museum Bramberg "Wilhelmgut". Nemzetipark kiállítása a Smaragdról és kristályokról. A Bramberggel szomszédos világhírű Habach-völgyben, a Hohe Tauern ásványokban leggazdagbb völgyében van Európa egyetlen smaragdlelőhelye. (Bamberg Weichseldorf 27. www.museumbramberg.at)

HABACHTAL

Habachtal a Hohen Tauern Nemzeti Park egyik völgye, Bramberg am Wildkogel-hez tartozik a Pinzgauer Salzachtalban. Smaragd bányájáról híres.(részletek)

BÁNYA

Schaubergwerk Hochfeld. Régi rézbányában megismerhetjük a bánya és a rézbányászat történetét. A bányát a parkolóból 50 perc gyalogút alatt érhetjük el. Nyitva május-október hétfő-október, nyáron hétvégén is. (5741 Neukirchen am Großvenediger, Untersulzbach 16., www.schaubergwerk-hochfeld.at)

A VILÁG LEGHOSSZABB SZÁNKÓPÁLYÁJA

Brambergben található a világ leghosszabb szánkópályája. A 14 kilométer hosszú pályán a lecsúszás sebességtől függően 30-50 percig tart. (részletek)

ÜDÜLÉSI KÁRTYA

A partner szálláshelyeken ingyenesen átvehető üdülési kártya a régió nevezetességeinek megtekintéséhez jelentős kedvezményeket nyújt. Ingyenesen használható ill. Látogatható: Wildkogelbahnen felvonó, Schaubergwerk Hochfeld, Museum Bramberg, Kristallbad fürdő. (részletek)

Tartomány:Salzburg
Település:Neukirchen am Großvenediger
Cím:5741 Neukirchen am Großvenediger
GPS: 47° 14′ 58.5276″, 12° 16′ 37.09488″
Honlap: https://www.wildkogel-arena.at

Még nem érkezett hozzászólás!